Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο ανδριάντας του Κων/νου Καραμανλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δημαρχείου, τοποθετήθηκε την Πέμπτη (23/12) ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως “ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε την πόλη”, όπως δήλωσε ο απερχόμενος Δήμαρχός της, Β. Παπαγεωργόπουλος.
Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν.
Στο θέμα αναφέρθηκε μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος προανήγγειλε επανεξέταση του θέματος στην αρμόδια επιτροπή και επισήμανε πως θα μελετηθεί η πρόταση που είχε διατυπώσει η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” σχετικά με τη χωροθέτηση του αγάλματος στο πάρκο κοντά στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”.
“Ήδη υπήρξε επικοινωνία του νέου δημάρχου με τον μελετητή της νέας παραλίας ώστε να διερευνηθεί αν η τοποθεσία αυτή είναι κατάλληλη, αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με το πού θα είναι στραμμένο το άγαλμα και το πώς θα είναι ο περιβάλλων χώρος”, τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος από τις αρχές του χρόνου αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την τοποθέτηση του ανδριάντα στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά μετά τις αντιδράσεις προκρίθηκε το σημείο της νέας παραλίας, στο ύψος του δημαρχείου.




 ---
ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News