Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μετρητά τέλος για αγορές άνω των 1.500 ευρώ

Να συνηθίσουν στη χρήση πιστωτικών καρτών και τραπεζικών επιταγών πρέπει οι πολίτες καθώς από την 1η Ιανουαρίου καταργήθηκε η χρήση μετρητών σε αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω.
Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο που ενεργοποιήθηκε με την έλευση του νέου έτους αλλά ουσιαστικά εφαρμόζεται από Τρίτη, την πρώτη εργάσιμη μέρα του έτους, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή επιταγής για κάθε αγορά που υπερβαίνει το συγκεκριμένο όριο. Το αντίστοιχο όριο για συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι οι 3.000 ευρώ και θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών.

Παράλληλα, ο νόμος 3842/2010 προβλέπει την ηλεκτρονική διαβίβαση στο υπουργείο Οικονομικών των δεδομένων των φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές επιτηδευματιών συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.


---
ΠΗΓΗ: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News