Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

S.O.S. Οι χειρότερες και θανατηφόρες πλημμύρες στην ιστορία της Αυστραλίας - 30.000 Έλληνες σε απόγνωση

Πάνω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν ήδη ώρες αγωνίας

Περίπου 30.000 Έλληνες ομογενείς ζουν στις πληγείσες περιοχές και όπως μεταδίδουν οι ειδήσεις απο την ομογένεια είναι καλά στην υγεία τους όμως βρίσκονται σε απόγνωση.


Εβδομήντα δυο άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι μετά τις νέες πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 9 ανθρώπους στην Πολιτεία Κουίνσλαντ, ανακοίνωσε σήμερα ο συντονιστής του έργου διάσωσης στην περιοχή αυτή της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν οχτώ νεκροί και ανησυχούμε και για την τύχη 59 ανθρώπων των οποίων αγνοείται η τύχη", δήλωσε ο Ιαν Στούαρτ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν γίνει 39.000 κλήσεις στην πυροσβεστική για βοήθεια!

Σε ορισμένες περιοχές το ύψος της βροχής έφθασε τα 30 εκατοστά σε διάστημα 24 ωρών !

Περί τα 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ, πληθυσμού δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει πληγεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των 50 τελευταίων ετών.

Οι χειρότερες πλημμύρες στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, έχουν καλύψει εκτάσεις όσο το μέγεθος της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί.

---
ΠΗΓΗ: eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News