Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απολογούνται σήμερα οι 4 συλληφθέντες για τρομοκρατία

Επί ποδός ήταν όλο το βράδυ της Πέμπτης άντρες της Αντιτρομοκρατικής μετά την προσαγωγή τεσσάρων ατόμων για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε εντατικές έρευνες μετά τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων σε σπίτια στον Βύρωνα και στον Ταύρο, όμως προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί νέα στοιχεία.

Συλλήψεις και εντοπισμός γιάφκας

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα τέσσερα άτομα, εναντίον των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση εναντίον της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης στις 13 Οκτωβρίου 2010, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, ενώ η Αντιτρομοκρατική είχε φτάσει στα ίχνη τους εδώ και δέκα μέρες. Μέχρι αργά το βράδυ όμως αρνούνταν να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους και να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν Κύπριο και ένα αλλοδαπό με καταγωγή από χώρα των Βαλκανίων. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν στην οδό Φορμίωνος στο Παγκράτι, ένας στα Εξάρχεια και ένας στον Ταύρο.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες σε σπίτια στον Ταύρο και το Βύρωνα η Αντιτρομοκρατική βρήκε ένα 9αρι πιστόλι, τρεις φορητούς υπολογιστές, 5 usb, δύο εξωτερικούς σκληροί δίσκους, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά, κλειδιά, σετ εργαλείων, κατσαβίδια, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές ταυτότητες.

Πάντως, κανείς από τους συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», δεν είναι ανάμεσα στους βασικούς καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για πρόσωπα, που σχετίζονται με άλλες ενέργειες.

Απολογίες

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή δύο συλληφθέντες για τα πακέτα – βόμβες σε πρεσβείες στην Αθήνα, ενώ την Δευτέρα ξεκινά η δίκη των 13 κατηγορούμενων για τους «Πυρήνες», εκ των οποίων οι τέσσερις ακόμα καταζητούνται.

---
Πηγή: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News