Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Εθιμοτυπική συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Δημάρχου Έδεσσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, στο πλαίσιο μίας εθιμοτυπικής επίσκεψης η οποία όμως εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας. Ο κ. Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στενούς συνεργάτες του.
Στο επίκεντρο της συζήτησης κυριάρχησαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και, ιδίως, σε περιοχές που δεν είναι απολύτως σαφή από τη νομοθεσία τα όρια των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα. Ο κ. Περιφερειάρχης, αξιοποιώντας και την πολυετή εμπειρία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ και στην ηγεσία του Δήμου της Κρύας Βρύσης, τόνισε ότι οι νέοι Δήμοι είναι ισχυροί, αναλαμβάνουν μεγάλο εύρος σημαντικών αρμοδιοτήτων και ο κύριος ρόλος τους είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι αιρετές περιφέρειες δεν αποτελούν συνέχεια του διοικητικού μοντέλου των Νομαρχιών που καταργήθηκαν, αλλά αναλαμβάνουν έναν επιτελικό, ουσιαστικό και αναπτυξιακό ρόλο. Κύρια αποστολή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι η Ανάπτυξη, το περιβάλλον και οι υπηρεσίες στον πολίτη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων με στόχο τον προσανατολισμό του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, την προσέλκυση επενδυτών και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε εξάλλου επαφές και συνεργασία με τα στελέχη των κατά τόπους υπηρεσιών, με κύριο στόχο το νέο Οργανόγραμμα να ανταποκρίνεται στο αναπτυξιακό όραμα για την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News