Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Καταγγέλουν άθλιες συνθήκες και ζητούν να μεταφερθούν οι μετανάστες

Νέο θέμα πάει να ανακύψει με τους λαθρομετανάστες  που μεταφέρθηκαν στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Τα μέλη της επιτροπής αλληλεγύης, που τους συνοδεύουν , ζητάν να μεταφερθούν αλλού, καθώς καταγγέλουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης τους, είναι άθλιες.

Οπως καταγγέλουν, μόνο οι 157 από τους 237 μετανάστες είναι μέσα στο κτίριο, κάποιοι έμειναν στον κήπο , ενώ 80 μεταφέρθηκαν αλλού.

Παράλληλα όπως καταγγέλουν ο ιδιοκτήτης δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του για παραχώρηση και του πρώτου ορόφου.
 

«Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα», τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.
Από την πλευρά τους, οι μετανάστες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.



---
πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News