Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλος: «Συμφωνώ σε όλα με την κυβέρνηση, δεν αποχωρώ»

«Κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει, αλλά δεν τα κατάφεραν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, μετά το μπαράζ δηκτικών δηλώσεών του, των προηγούμενων ημερών.

Αναφορικά με ενδεχόμενη αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι δεν έχει διαφωνία και ότι συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ως εκ τούτου, δεν έχει λόγο να κάνει «ηρωική έξοδο».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τις δύο φορές που έχει φύγει από την κυβέρνηση (σ.σ. επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη), αυτό συνέβη διότι υπήρχε ουσιαστική πολιτική διαφωνία: στη μία περίπτωση για την υπόθεση Οτσαλάν και στην άλλη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης και με αναφορές του σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποσπάσματα της οποίας αναπαρήχθησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δικαιολόγησε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Όπως συμπλήρωσε, άλλωστε, ο ίδιος δεν μιλούσε για το κυβερνητικό έργο, ούτε μιλούσε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι έχει και προσωπικές σκέψεις, τις οποίες έχει δικαίωμα και να τις εκφράζει, όπως για παράδειγμα σχετικά με θέματα όπως η Ελληνική Επανάσταση.

Για τα σχόλια του που αφορούσαν τους δημόσιους υπαλλήλους εξήγησε ότι δεν γενίκευσε και ειδικότερα για τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες» που χρησιμοποίησε, μιλώντας σε εφημερίδα, τον απέδωσε στις περιπτώσεις εκείνες που «οι διορισμοί έγιναν με πολιτικό ρουσφέτι», συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για αυτές τις περιπτώσεις, όπως «τεμπέλης» ή «ανίκανους». Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιχείρησε να πείσει πως δεν αναφερόταν στο σύνολο, αλλά σε μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Πάγκαλος απάντησε μάλλον σιβυλλικά: «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει. Κάτι ξέρω εγώ που το λέω».

---
Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News