Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία"

Σε μία εξαιρετικά υψηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα εξελίχθηκε χθες η συζήτηση επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων και διαφορών, κατά την "Ωρα του πρωθυπουργού" στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου επετέθη με σφοδρότητα κατά της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κ. Παπαρήγα ως "κοινή συκοφάντη", σημειώνοντας ότι "υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν και έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέος κράτους της Τουρκίας".

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, θέμα που μετ`επιτάσεως έθεσε η κ. Παπαρήγα, λέγοντας ότι ο ίδιος πιστεύει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γείτονα χώρα.

"Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας", απάντησε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι από το επιθετικό ύφος του πρωθυπουργού συνάγει ότι "σας πιάσαμε στα πράσα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται.

Γ. Πεταλωτής: "Θετικές προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία"

Την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, έχουν η Ελλάδα και η Τουρκία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις ομιλίες τους, εάν αποτινάξουν από «πάνω» τους τα όποια κατάλοιπα του παρελθόντος και ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις άλλων εποχών, επεσήμαναν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τουρκίας, Νιχάτ Εργκιούν, από το βήμα του ελληνοτουρκικού περιφερειακού οικονομικού φόρουμ, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται στην πόλη της Κομοτηνής.

---
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News