Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αποχωρούν οι μετανάστες από τη Νομική

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Εντός ολίγου αναμένεται να φύγουν από το κτίριο και να κατευθυνθούν με πορεία προς το οίκημα στο οποίο θα φιλοξενηθούν, επί της Λεωφόρου Πατησίων. Εν τέλει, επετεύχθη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και έτσι φαίνεται ότι τελειώνει το θρίλερ της μετεγκατάστασής τους.

Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας.

Νωρίτερα, η πρυτανεία ανακοίνωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Με την εξέλιξη αυτή, άνοιξε και ο δρόμος για την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο της κατάληψης, αλλά οι μετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Τη μετακίνησή τους σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κτίριο «πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν ότι η λύση αυτή επετεύχθη με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής.

«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν», είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει λύση έως τη λήξη της διορίας.


---
Πηγή: ta nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News