Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Σωστή η απόφαση Σταθόπουλου»!

Όλος ο Άρης διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μίσελ, ωστόσο η εικόνα και οι... «ειδικοί» δικαιώνουν τον Σταθόπουλο για τη φάση. Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του Περικλή Βασιλάκη που - αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις για λογαριασμό του ΣΚΑΙ - δεν αρνήθηκε, να εξηγήσει το σκεπτικό του αλλά και το κρίσιμο σημείο που αφορά το κατά πόσον επηρεάζει τη συμμετοχή ή όχι ενός παίκτη που δέχεται φάουλ στην φάση.

- Κύριε Βασιλάκη, είναι σωστή ή λανθασμένη η απόφαση του Σταθόπουλου;...

«Πρώτα απ' όλα, από την ζωντανή μετάδοση φαίνεται πως ο διαιτητής σφυρίζει πολύ πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα. Έπειτα, φαίνεται πως ο Ρουίς απλώνει το χέρι του πάνω στον Βύντρα. Επικεντρώνονται όλοι στον σκόρερ αλλά στη φάση δεν συμμετέχει μόνος του. Φαίνεται στην εικόνα ότι και η επαφή υπάρχει και η πτώση του αμυνόμενου πιθανότατα δικαιολογείται. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη γωνία της λήψης. Επομένως, αν υπάρχει φάουλ του Ρουίς, ο διαιτητής αποφασίζει σωστά».

- Δεν παίζει ρόλο αν ο αμυνόμενος δεν είναι σε άμεση συμμετοχή με τον σκόρερ;

«Όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Και στην άλλη πλευρά της περιοχής να γινόταν φάουλ, όφειλε να το σφυρίξει ο διαιτητής. Είναι άλλο πράγμα η συμμετοχή ενός επιτιθέμενου στο offside και άλλο σε μια φάση που κάνει φάουλ. Όπου και να το κάνει το φάουλ ο παραβάτης πρέπει να σφυριχτεί και να διακοπεί η φάση».

- Συμπερασματικά, λοιπόν, θεωρείτε ότι ο Σταθόπουλος όφειλε να σταματήσει τη φάση;

«Ναι και από αυτά που βλέπω, 1ον σφυρίζει πολύ νωρίς, 2ον φαίνεται από όσα βλέπουμε να υπάρχει φάουλ, άρα έχει δίκιο ο διαιτητής».


---
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News