Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τουρκική φρεγάτα στις ακτές της Εύβοιας

Μία ακόμα τουρκική πρόκληση έρχεται να ταράξει τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τουρκική φρεγάτα έφθασε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μέχρι τις ακτές της Εύβοιας.

Μέχρι τις ακτές της Εύβοιας έφθασε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια φρεγάτα του τουρκικού στόλου, που περιέπλευσε τη Σκύρο και δεν δίστασε να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου αρχικά σε διεθνή ύδατα, ενώ στη συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και κατόπιν κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία ξανά προς διεθνή ύδατα.
 

Η είδηση ταράζει τα νερά, στον απόηχο της αποκάλυψης από τον ιστότοπο WikiLeaks, ότι ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν ελέγχει τους στρατιωτικούς που κάνουν παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο Ερντογάν είχε παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο «διότι δεν ελέγχει τον στρατό». Η ομολογία αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού είχε γίνει στον τότε Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών κ. Bernard Bot. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία γράφει στις 2 Δεκεμβρίου 2004, ότι Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών ήταν «ανάστατος» από αυτήν την ομολογία του Τούρκου πρωθυπουργού και ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ, ώστε να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, «τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου 2004», ώστε να μην εναντιώνεται η Ελλάδα στην πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.


---
πηγή: ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News