Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Με την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δις ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το ψηφισθέν επί της αρχής σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», αποφύγαμε την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής δυσπραγίας. Επειδή δηλώσατε ότι θα επαναφέρετε την διάταξη στη Βουλή, παρακαλώ να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνάς σας με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.
Θα πρέπει να ενημερώσετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το ελληνικό κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης από ειδικές διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες των οφειλών, ώστε με τον καλύτερο τρόπο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:

α) Θα κατατεθούν στη Βουλή τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση διαγραφής;
β) Θα μας επιβεβαιώσει ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες;
γ) Διερευνήθηκε η δυνατότητα εκποίησης των οφειλών σε ειδικούς εισπρακτικούς οίκους μέσω διεθνούς διαγωνισμού;
δ) Εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και
ε) Δύναται να μας διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.

Ο Ερωτώντες Βουλευτές

Κουρουμπλής Παναγιώτης
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας - ΠΑ.ΣΟ.Κ

Θεοδωρίδης Ηλίας
Βουλευτής Ν.Πέλλας - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παπαγεωργίου Αθανάσιος
Βουλευτής Ν.Πιερίας - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στασινός Παύλος
Βουλευτής Ν.Άρτας - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News