Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Στη Γαλλία ο πρωθυπουργός

Στην Ευρώπη και στις πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να πάρει, ιδίως για το κεφάλαιο της ανάπτυξης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Γιώργιος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμπόσιο με τίτλο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

«Δεν είναι φιλανθρωπία η βοήθεια, που παραχωρήθηκε στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς. Η πρόκληση είναι ευρωπαϊκή», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπήρξαν πολλοί μύθοι και πολλοί καταστροφολόγοι για την Ευρώπη και το ευρώ».

Την πρωτοβουλία της οργάνωσης του Συμποσίου, που είναι διήμερο, έχει ο Ερίκ Μπεσόν, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Ψηφιακής Οικονομίας. Ο γάλλος υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του στο συνέδριο κάνοντας λόγο για «το θάρρος και το κουράγιο», με το οποίο αντιμετωπίζει την κρίση, και χαρακτηρίζοντάς τον «διάδοχο τής Άγκελα Μέρκελ και του Τόνυ Μπλέρ».

Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν κατά την οποία κυριάρχησαν οι οικονομικές εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις και θέματα σχετικά με την λαθρομετανάστευση. Μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου κατευθύνθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου για τον εορτασμό των Θεοφανείων και στη συνέχεια μετέβη στον τάφο της μεγάλης Γαλλίδας ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγί.

*** Την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Τ.Ερντογάν.

---
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News