Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Συνδέσμος Διαιτητών Ν. Πέλλας απαντά σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου

Πάγια τακτική του Συνδέσμου είναι να μην σχολιάζει δημοσιεύματα που αφορούν είτε διαιτητές -μέλη του, είτε τον ίδιο το Σύνδεσμο. Μερικές φορές όμως, ίσως, να είναι αναγκαίο να αναφέρεται σε κάποια πράγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, αφού οι έγκριτοι, κατά τα άλλα, δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στον κόπο να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο όργανο του Συνδέσμου, ώστε να έχουν έγκυρη ενημέρωση. Αναφέρθηκε, λοιπόν, σε έγκριτες τοπικές εφημερίδες με τη μορφή σχολίων ότι απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης συγκρότησης ψηφοδελτίου και από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου στις 28-1-2011. Επίσης ότι δεν αναγνωρίζουμε τους νέους διαιτητές, καθώς επίσης και ότι δεν πρέπει να ασχολείται κανείς για πολλά χρόνια με κάποιο αντικείμενο. Αυτό ήταν περίπου το πνεύμα των σχολίων.

Προς αποκοτάσταση της αλήθειας, λοιπόν, αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα 10-1-2011, στα γραφεία του Συνδέσμου, έγινε συνάντηση της Επιτροπής Διαιτησίας της Ενωσης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Πολατιάν, Σιπάκη, Μελετλίδη με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, δηλαδή τους κ.κ. Καρακελίδη, Παπαδόπουλο, Τσαλκάνη, Πορτοκαλίδη, Κλατζίδη, Καραντώνη, Παντζαρτζή, απόντων των κ.κ. Ζγούρου και Μιχαηλίδη και ύστερα από προτάσεις της μιας και της άλλης πλευράς, καταλήξαμε και συμφωνήσαμε, επειδή το πρόβλημα των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας ήταν μόνο, να μην είναι πρόεδρος ο νυν Πρόεδρος Δαμιανός Καρακελίδης, ότι στις ερχόμενες εκλογές θα συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 9 άτομα, ήτοι: Παπαδόπουλος Νικόλαος, Τσαλκάνης Φώτης, Παπακώστας Αντώνης, Πορτοκαλίδης Χάρης, Ζγούρος Γεώργιος, Καραντώνης Χρήστος, Καρακελίδης Δαμιανός, Σιπάκης Ευάγγελος και Βασιλειάδης Περικλής και Πρόεδρος του Συνδέσμου στη συνέχεια θα αναδεικνυόταν ο Παπαδόπουλος Νικόλαος και όχι ο σημερινός Πρόεδρος.

Ενώ λοιπόν αυτά συμφωνήθηκαν, την επόμενη μέρα, σε επαφή του κ. Πολατιάν με τον κ. Παπαδόπουλο, του ανακοίνωσε, εντελώς ξαφνικά, ότι υπαναχωρούν απ' αυτά που συμφώνησαν και εμμένουν σε αρχική πρόταση που είχαν κάνει κι αν αυτή δεν γίνει δεκτή δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Κατόπιν τούτου και επειδή και η αξιοπρέπεια έχει και τα όριά της, οι εργασίες της ανωτέρω συνάντησης θεωρείται από μέρους μας ότι ήταν χωρίς αποτέλεσμα και συνεπώς στις εκλογές θα ασχοληθεί ο νυν Πρόεδρος και πάλι, συνεπικουρούμενος από άξιους συνεργάτες.

Αναφορικά με τους νέους διαιτητές, η πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να εγγραφούν στο Σύνδεσμο και επιθυμούμε διακαώς την αναγνώρισή τους. Πρόταση τέθηκε από το Δ.Σ. του Συνδέσμου κατά τη συνάντηση, αλλά δεν έγινε δεκτή από την άλλη πλευρά.

Και τέλος, σχετικά με τη διάρκεια ενασχόλησης κάποιου με κάποιο αντικείμενο θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο άκομψο να υποδεικνύουμε σε κάποιον, ότι πρέπει να ασχοληθεί με την πολιτική μόνο δύο κοινοβουλευτικές περιόδους ή μόνο σε δύο κοινοβουλευτικές εκλογές ή μόνο σε δύο περιφερειακές εκλογές ή μόνο σε δύο δημοτικές εκλογές ή μόνο σε δύο θητείες ως Δήμαρχος ή ως Νομάρχης ή ως Περιφερειάρχης ή ως Αντιπεριφερειάρχης ή ως Δημοτικός ή Περιφερειακός Σύμβουλος ή να ασχοληθεί με τη διαιτησία μέχρι δύο χρόνια ως διαιτητής Σούπερ Λίγκας ή ως βοηθός Σούπερ Λίγκας ή μέχρι τα 40 ως διαιτητής τοπικών πρωταθλημάτων ή να ασχοληθείς με τη Διοίκηση ενός οποιουδήποτε σωματείου μέχρι δύο θητείες ή να είσαι Πρόεδρος ενός σωματείου μέχρι δύο θητείες (δεν θα υπήρχε άνθρωπος να ασχοληθεί με τα τοπικά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία).

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι δεν είναι σωστό, όταν κάποιος αισθάνεται, ότι μπορεί να προσφέρει σ' αυτό που ασχολείται, ιδίως όταν το κάνει και αφιλοκερδώς και το κάνει μόνο όταν ασχολείται με Διοικήσεις ερασιτεχνικών σωματείων, όπως είναι και ο Σύνδεσμός μας, ότι θα πρέπει να του προσδίδουν ημερομηνία λήξεως άλλοι, παρά αυτοί που έχουν δικαίωμα να το πράξουν. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για οποιοδήποτε, θέμα αφορά το Σύνδεσμο.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Για το Σύνδεσμο,
Ο Πρόεδρος
Καρακελίδης Δαμιανός
Ο Γ. Γραμματέας
Και αντ' αυτού
Κλατζίδης Αναστάσιος
Ειδικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News