Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων επαρχίας Γιαννιτσών για τον Χ.Υ.Τ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μεταφέροντας την αγωνία του συνόλου των εργαζομένων σε σχέση με την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων) σας γνωστοποιεί τα παρακάτω: Ισχυρό πιστεύω μας είναι ότι ο νεοσύστατος ΧΥΤΑ πρέπει να λειτουργήσει με προσωπικό του Δήμου μας. Το σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων από την αποκομιδή την ανακύκλωση έως την ασφαλή απόθεση των υπολειμμάτων τους, πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, αφού αποτελεί λειτουργία συνδεδεμένη άμεσα με την υγιεινή και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να εκχωρηθεί κανένα κομμάτι αυτής της αλυσίδας.

Η λογική αποδεικνύει ότι η εκχώρηση σε ιδιώτη είναι ασύμφορη και η δήθεν οικονομία που εξασφαλίζεται με την ιδιωτικοποίηση αποτελεί παραμύθι. Προς απόδειξη σας παραθέτουμε ότι το κόστος με το οποίο χρεώνει ένας ιδιώτης, αυτό προσδιορίζεται στα 40€-50€/τόννο και η μηνιαία παραγωγή των πέντε καποδιστριακών δήμων (χωρίς την Γουμένισσα) στους 2.000 τοννους/μήνα δηλαδή καταλήγουμε σε ένα αρχικό κόστος 80.000€/μήνα (περίπου 1.000.000€ το έτος).

Πιστεύουμε ότι αρχικά και εφόσον εκπαιδευθούμε και εξοπλιστούμε άρτια μπορούμε να ανταποκριθούμε με το υπάρχον προσωπικό. Γνωρίζεται ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ, η οποία συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού μας. Η παράγραφος 11.Α.Δ) της τεχνικής προσφοράς του αναδόχου αναφέρει ρητά Δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση προσωπικού φορέα

Συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας είναι και η δοκιμαστική λειτουργία του έργου από τον Ανάδοχο, για τρεις μήνες και η εκπαίδευση του προσωπικού του Κύριου του έργου ή του Φορέα λειτουργίας του έργου.

Οι υποχρεώσεις του Αναδόχου κατά την εν λόγω περίοδο περιλαμβάνουν:
την εκπαίδευση του προσωπικού του κυρίου του έργου ή του Φορέα του έργου
Κατά το ίδιο διάστημα ο Φορέας κατασκευής ή λειτουργίας του έργου μπορεί να διαθέτει στο έργο – και με δαπάνη του – το αναγκαίο προσωπικό που θα εκπαιδευτεί στη λειτουργία των εγκαταστάσεων από το προσωπικό του Αναδόχου, ώστε μετά το πέρας της τρίμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας από αυτόν το προσωπικό του Φορέα να αναλάβει πλήρως την αποδοτική λειτουργία του έργου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με την υποτιθέμενη εκπαίδευση του προσωπικού μας. Το γεγονός αυτό μας θορυβεί ιδιαίτερα και επιθυμούμε να μας γνωστοποιήσετε τα αίτια και να φροντίσετε για την έναρξη της εκπαίδευσης άμεσα.

Δεν πιστεύουμε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι μία απλή υπόθεση αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει άρτια εφόσον στελεχωθεί με το κατάλληλο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Αν εσείς θέλετε και πιστεύετε ότι η Διαχείριση των στερεών αποβλήτων μπορεί και πρέπει να εκτελείται από το Δήμο ή ειδική δημοτική επιχείρηση γι'αυτό οφείλετε να ενεργήσετε άμεσα. Εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που θα αντιληφθούμε ότι δρομολογείται εκχώρηση, η απάντηση μας θα είναι δυναμική.

Ελπίζουμε και απαιτούμε κύριε δήμαρχε να έχετε μια επιτυχή θητεία και αντιλαμβάνεστε ότι η συνεργασία σας με το σύλλογο είναι μία από τις προϋποθέσεις της.

---
Σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων επαρχίας Γιαννιτσών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News