Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βενιζέλος: "Πρέπει να ελεγχθούν τα ταμεία των κομμάτων"

Αισιόδοξος για την οικονομία εμφανίζεται σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος, λέγοντας όμως ότι “το κομβικό σημείο είναι να νιώσουν ασφαλείς οι τράπεζες και ν’αρχίσουν να διοχετεύουν ρευστότητα”.

Σε ότι αφορά τις εξεταστικές, τονίζει πως “απαιτείται ριζική αναθεώρηση της ποινικής δικονομίας ως προς τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες σε τέτοιες υποθέσεις”.

Ερωτηθείς για την άποψη του στο θέμα της διαφάνειας στα κομματικά ταμεία επισημαίνει ότι “είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν πειστικά μέρα διαφάνειας και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι στα ταμεία και τα οικονομικά των κομμάτων”. Ως προς αυτό μάλιστα προχωρά το συλλογισμό του υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να ψηφιστεί ειδικός νόμος που στο εξής θα θέτει τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις της παρουσίας της Siemens στους διαγωνισμούς του Δημοσίου”.

Όσον αφορά την άποψη του για την παρούσα κατάσταση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ότι και σήμερα τα μεγάλα κόμματα είναι εξίσου αρχηγικά με το παρελθόν όταν τα διοικούσαν οι ιδρυτές τους, ενώ, μιλώντας για τη στάση του το 2007 μετά την ήττα του στην εσωτερική μάχη, αναφέρει ότι “θα μπορούσε πράγματι ν’ αλλάξει η φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος με αφετηρία μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, όμως δε βρίσκομαι στην πολιτική για λόγους προσωπικής ματαιοδοξίας”.

---
Πηγή: Real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News