Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Α-Ρουίς και... καλή χρονιά!

Μόλις στο 2’ ο Ρουίς σκόραρε και ο Άρης μπήκε με το δεξί στο 2011 αφού κέρδισε στο «Κλ. Βικελίδης» την μαχητική Καβάλα με 1-0!

Με το δεξί μπήκε την νέα χρονιά ο Άρης κερδίζοντας την Καβάλα με 1-0 με γκολ που γκολ που πέτυχε ο Ρουίζ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο επιθετικός του Άρη που είναι υπό αμφισβήτηση έστειλε τα δικά του μηνύματα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και μέσα από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα. «Δεν δίνω σημασία τι γράφουν και τι λένε εγώ κάνω την δουλεία μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Χωρίς Σηφάκη

Στο πρώτο ματς για την νέα χρονιά με αντίπαλο την Καβάλα ο Έκτορ Κούπερ επέλεξε να ξεκινήσει με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λαζαρίδη και Οριόλ. Στην μεσαία γραμμή και στις πτέρυγες ο Χαβίτο(δεξιά) και ο Μενδρινός (αριστερά). Οι Φατί και Πρίττας τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης οι Κόκε και Ρουίζ.

Υπό το βλέμμα του Ιταλού

Με τον Σέρσε Κόσμι στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Χέντρικ Κάσπερτσακ για «τελευταία» φορά στον πάγκο της Καβάλας οι αργοναύτες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Πετκάκη και αριστερά τον Χργκοβιτς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ντουγκλάο Τόμασιτς. Τα αμυντικά χαφ οι Καρντόσο και Ντικροκ. Στα χαφ οι Δρόσος και Ονουάτσι στις πτέρυγες, στον άξονα ο Βουτσίτσεβιτς και στον επίθεση ο Ογκμπέτσε.


Γκολ από τα αποδυτήρια


Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Άρη καθώς βρέθηκε με το καλησπέρα να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Ρουίζ μόλις στο 3ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς μόλις στο 2’ έδειξαν τις προθέσεις τους με το απευθείας φάουλ του Νέτο. Ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να ψωνίσει τον Γκαλίνοβιτς που έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα μετά ο Χαβίτο από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος και υπό αμφισβήτηση Ρουίζ άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους».


Προσπάθησε να απαντήσει


Για την συνέχειά η Καβάλα βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απαντήσει με τον Ογκμπέτσε στο 8ο λεπτό. Οι αργοναύτες βρέθηκαν μαζικά στην εστία του Βελλίδη με τον φορ των «μπλε» να βρίσκεται με την μπάλα στα πόδια και φάτσα κάρτα από την εστία του Άρη. Το πλασέ του Ογκμπετσε πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι με την βοήθεια του Βελλίδη που την βρήκε με τα ακροδάχτυλα.


Η απουσία του Κόκε


Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με το ξεκίνημα του αγώνα καθώς είχαμε τον τραυματισμό του Κόκε (θλάση) στο 15ο λεπτό. Ο Κούπερ πέρασε τον Τσεσνάουσκις με τον Λιθουανό να πηγαίνει στα πλάγια αριστερά και τον Μενδρινό να προσπαθεί να γίνει ο αντί Κόκε. Το πείραμα δεν έφερε τα επιθυμητά αποτέλεσμα με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν αποσυντονισμένοι και να αντιδρούν με πανικό σε κάθε επιθετική προσπάθεια των Καβαλιωτών.


Οι κλοτσιές και ο Παμπορίδης


Ο Κάσπερτσακ αποφάσισε να περάσει τον Νταρσεβίλ στο παιχνίδι αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα σε 4-4-2. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά φλύαροι χωρίς να δημιουργήσουν κάποια τρανταχτεί φάση στα καρέ του Άρη. Βέβαια ποδόσφαιρο αξιώσεων δεν παίχτηκε καθώς αυτό που κυριαρχούσε ήταν το δυνατό παιχνίδι και οι αποδοκιμασίες των γηπεδούχων κατά του Παμπορίδη. Ο ρέφερι από το Κιλκίς δεν έβαλε για ένα ολόκληρο ημίχρονο το χέρι του στο τσεπάκι για κιτρινίσει ή να κοκκινίσει κάποιων από τους 22 ποδοσφαιριστές.


Δύο μόλις φάσεις στο Β’ ημίχρονο


Στην επανάληψη ο Άρης έδειχνε περισσότερο να φυλάσσει τα νώτα του και την Καβάλα να έχει κατοχή της μπάλας αλλά να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στα καρέ της εστίας του Βελλίδη. Στο 64' ο Ογκμπέτσε έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 68' είχαμε μια νέα προσπάθεια για την Καβάλα με τον Βουτσίτεβιτς να εκτελεί το φάουλ και τον Τόμασιτς να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.


Ο ήρεμος Κούπερ


Ο Κούπερ παρότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την ομάδα του παρέμεινε ψύχραιμος στον πάγκο του, ενώ ο Κάσπερτσακ μάλλον καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα καθώς δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Άρη. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε το παραμικρό ούτε καν υποψία για φάση. Λάθη επί λαθών για τους παίκτες και των δύο ομάδων και το 1-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο έμελε να είναι και το τελικό.


MAN OF THE MATCH: Ο Ρουίζ πέτυχε το γκολ της νίκης για τον Άρη δίνοντας τους τρείς πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα σε Κούπερ και διοίκηση πως μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για το θέμα της παραμονής του πολλά θα κριθούν τις επόμενες ημέρες.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ογκμπέτσε δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο αποψινό παιχνίδι παρ’ ότι του δόθηκαν οι ευκαιρίες να στεφθεί σκόρερ της Καβάλας με πιο κλασικές αυτές στο 8 και στο 64ο λεπτό.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας Καρντόσο δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Ο Αργεντινός χαφ ίσως ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης ου αγώνα. Αυτό που του έλειπε ήταν το γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ για την ομάδα του.


Η ΓΚΑΦΑ: Ο προπονητής της Καβάλας στο 30’ πέρασε στο παιχνίδι το Νταρσεβίλ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκε από τα αποδυτήρια καθώς θεώρησε ο Κάσπερτσακ πως ήταν λάθος επιλογή.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παμπορίδης στο 56ο λεπτό έβγαλε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Τσεζνάουσκις. Αυτό έφερε την αντίδραση του κόσμου καθώς ο ρέφερι από το Κιλκίς θα μπορούσε σε άλλες περιπτώσεις όπου η κλοτσιά πήγαινε σύννεφο και τα μαρκαρίσματα ήταν πολύ σκληρά να κιτρινίσει κόσμο και κοσμάκη.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης κέρδισε την Καβάλα σχετικά δύσκολα προσθέτοντας στο άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του. Στα συν για τους Θεσσαλονικείς η παρουσία του Βελλίδη. Ο νεαρός τερματοφύλακας που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σηφάκη τα πήγε περίφημα και αυτό ίσως τον βοηθήσει να διεκδικήσει στο μέλλον στα ίσια την θέση του βασικού πορτιέρο. Η Καβάλα έχασε την ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον, από αύριο πιθανότατα θα έχει νέο προπονητή τον Ιταλό Κόσμι


---

ΠΗΓΗ: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News