Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Να μην καταργηθούν τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσ/νικη - Έδεσσα - Φλώρινα »

ΘΕΜΑ: «Να μην καταργηθούν τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσ/νικη-Έδεσσα-Φλώρινα»!

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, έχει εξαγγελθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης η πρόθεσή της να προχωρήσει σε περικοπές ή και καταργήσεις δρομολογίων του ΟΣΕ στα πλαίσια υποτίθεται της καταβαλλόμενης προσπάθειας για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Οργανισμού.
Μία από τις καταργούμενες γραμμές, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι και αυτή της Θεσ/νικης-Έδεσσας-Φλώρινας, γεγονός που αν συμβεί θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες του Ν. Πέλλας και ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών του ορεινού όγκου της Έδεσσας ( περιοχές του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας ), από τις οποίες διέρχονταν η αμαξοστοιχία της γραμμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των ορεινών αυτών περιοχών εξυπηρετούνται χρησιμοποιώντας το τραίνο ως το πιο αξιόπιστο μεταφορικό μέσον, αφού συν τοις άλλοις υπάρχει απουσία σύγχρονου οδικού δικτύου, η προσπελασιμότητα του οποίου ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ δύσκολη.
Επειδή η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί κυρίως πολίτες, οι οποίοι είναι κάτοικοι μιας ορεινής, παραμεθόριας και μειονεκτικής περιοχής, η ανάπτυξη της οποίας είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη του σιδηρόδρομου.
Επειδή το επιχείρημα της Κυβέρνησης, ότι οδηγείται σε καταργήσεις δρομολογίων για οικονομικούς λόγους, στην προκειμένη περίπτωση είναι αβάσιμο, αφού η συγκεκριμένη γραμμή Θες/νικη-Έδεσσα-Φλώρινα εμφανίζει αποδεδειγμένα με επίσημα στοιχεία πληρότητα που ξεπερνά το 50%.
Επειδή είναι καθήκον μιας ευνομούμενης και σύγχρονης Πολιτείας να παρέχει στους πολίτες της τις καλύτερες δυνατές δημόσιες μεταφορές και να φροντίζει συνεχώς για την αναβάθμισή τους, και όχι να στερεί από αυτούς τις ήδη υπάρχουσες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν, συμμεριζόμενος τα παραπάνω, εγγυάται την συνέχιση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσ/νικη-Έδεσσα-Φλώρινα;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News