Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών του Νομού Πέλλας

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ.Γ. Καρασμάνης με αφορμή την απόφαση του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών για τις ζημιές που υπέστησαν την άνοιξη του 2009, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Έχουν περάσει 18 μήνες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της άνοιξης του 2009 τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στη παραγωγή σπαραγγιών αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες στο έλεος των προβλημάτων τους χωρίς εισόδημα.

Επί ενάμισι χρόνο οι παραγωγοί σπαραγγιών βρίσκονταν αντιμέτωποι με την αναλγησία, την αναβλητικότητα και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης εισπράττοντας μόνο αοριστίες,υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένα ενώ από το φθινόπωρο του 2009 είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, κατέθεσα αίτημα μέσω της Βουλής να μου δοθούν τα συμπεράσματα των εκτιμητών .Στην επίσημη απάντηση του ο ΕΛΓΑ κάνει λόγο για μειωμένη παραγωγή κατά 45%.

Έγκαιρα είχα επισημάνει τις διαστάσεις του προβλήματος και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Με επίκαιρη ερώτησή μου στις 16 Απριλίου και καταθέτοντας φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία αναδείξαμε το μέγεθος και την έκταση των ζημιών με την τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή να υπαναχωρεί, να διαβεβαιώνει και να δεσμεύεται για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που δυστυχώς έμειναν στα λόγια αναδεικνύοντας με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους παραγωγούς.

Με επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας που καταθέσαμε στις 17/11/2010 και συζητήθηκε στις 6/12/2010 στη Βουλή των Ελλήνων, επαναφέραμε το θέμα αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση, δίνοντας διαβεβαιώσεις για τις αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Οφείλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα χωρίς αντιφατικές κινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες άμεσα αντί να ολιγωρεί για ένα τόσο δυναμικό προϊόν με εξαγωγική κατεύθυνση όπως είναι το σπαράγγι".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News