Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Πότε επιτέλους θα γίνει το νέο αθλητικό κέντρο στην Έδεσσα";

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών από τους οποίους ζητεί:
Ν’ απαντήσουν γιατί δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ. για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου Έδεσσας στη θέση «Τσαΐρ Πασά», έργο για το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης έχει δώσει μεγάλες μάχες. Παράλληλα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς της σημερινής Κυβέρνησης να δεσμευθούν για το αν και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Το 2009 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε η κατασκευή στην Έδεσσα ενός νέου αθλητικού κέντρου στη θέση «Τσαΐρ Πασά» συνολικής δαπάνης 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Η σχετική απόφαση ( ΣΑΕ016 ΤΡΟΠ.1 ) του τότε Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ήταν στα πλαίσια του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού. Επί πλέον είχε διασφαλισθεί και πίστωση 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτηση εντός του 2009.
Επειδή ήρθε και πέρασε και το 2010 χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση προς την κατεύθυνση έναρξης υλοποίησης του έργου.
Επειδή το συγκεκριμένο έργο, πέρα από τη σημαντική αναβάθμιση της αθλητικής και γενικότερα της πολιτιστικής υποδομής της Έδεσσας, συνιστά και λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της πόλης ( και τούτο διότι θα παραδώσει ελεύθερα στους κατοίκους τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει σήμερα το παλιό στάδιο και θ’ ανακουφίσει σημαντικά την πρωτεύουσα του Νομού ).
Επειδή ακόμη η αποσυμφόρηση της πόλης θα δώσει διέξοδο προς τον παραδοσιακό οικισμό « Βαρόσι » και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας.
Επειδή τέλος η δημιουργία του αθλητικού κέντρου αποτελεί αίτημα ετών των κατοίκων της πρωτεύουσας και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 75 στρέμματα έξω από τον αστικό χώρο της πόλης.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
1. Ποιοι είναι οι λόγοι οι οποίοι μέχρι στιγμής κρατούν ανενεργή τη συγκεκριμένη απόφαση;
2. Εάν και πότε προτίθενται να την υλοποιήσουν, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα που θ’ αναβαθμίσει αθλητικά, πολιτιστικά την Έδεσσα και παράλληλα θ’ ανακουφίσει την πόλη και τους κατοίκους από το μεγάλο χωροταξικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα που σήμερα την κάνουν ν’ ασφυκτιά;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News