Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γνωρίζοντας... τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

"ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ"...

Το Aridaia News σήμερα εγκαινιάζει μία νέα στήλη η οποία θα ασχολείται με σημαντικά πρόσωπα του τόπου μας. Θα σας παρουσιάζουμε τα βιογραφικά σημαντικών ανθρώπων που κατέχουν κάποιο αξίωμα το οποίο μας επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα. Έτσι θα γνωρίσουμε καλύτερα Βουλευτές, Δημάρχους - Αντιδημάρχους, Πρόσωπα της Περιφέρειας, άλλα και σημαντικούς ανθρώπους που βρίσκονται έξω από την πολιτική.

Σήμερα εγκαινιάζουμε αυτή τη νέα στήλη παρουσιάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη και ευχόμαστε να μας κάνει καλό… ποδαρικό!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: 

Γεννήθηκε το 1956, στην Κρύα Βρύση Πέλλας.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Αδαμίδου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Ιωάννη 25 ετών πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ, της Σοφίας 24 ετών απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου, της Μυροφόρας 22 ετών φοιτήτριας ΤΕΙ Λογιστικής και του Αβραάμ – Γεώργιου 14 ετών μαθητής Γυμνασίου.
Είναι πτυχιούχος Μηχανικός από το 1982 και ασκεί το επάγγελμα μέχρι σήμερα.
Μιλάει άπταιστα Ιταλικά
Το 1986 μπαίνει για πρώτη φορά στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το 1990, 1994 και το 1998 εκλέγεται Δήμαρχος (από την πρώτη Κυριακή) με ποσοστά που άγγιξαν το 71%.
Με πρώτο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών υλοποίησε μεγάλα έργα υποδομής όπως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βιολογικό καθαρισμό λυμάτων, οδικά δίκτυα, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα.
Στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης ίδρυσε επιχειρήσεις και εταιρείες μεταβιβάζοντας ευθύνες σε ικανούς συνεργάτες και δίνοντας λύσεις, κατά τα πρότυπα μιας οργανωμένης πολιτείας σε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, Δημοτική Εταιρείας Ανάπτυξης και Κατασκευών και άλλα)
Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής ψηφισμάτων από το 1990 έως το 1994.
Διετέλεσε μέλος της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΚΕ από το 1994 μέχρι το 2002.
Τιμήθηκε κατ’ επανάληψη από φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (UEFA, Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου, Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας κ.α.)
Επικεφαλής του συνδυασμού «Νομαρχιακή Πρωτοπορία» και μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πέλλας από το 2002
Μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ από το 2006 όπου έδωσε πολλές μάχες για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2006 έως το 2010.
ΤΩΡΑ: Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News