Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ν.Δ.: Ο... εκπρόσωπος καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται ο αντικαταστάτης του Πάνου Παναγιωτόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καταλήξει ακόμα στον επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι ανακοινώσεις.

Στην Ρηγίλλης «βλέπουν» εκλογές μέσα στο 2011 και γι’ αυτό τον λόγο θέλουν να δώσουν ένα ισχυρό δείγμα ανάληψης εξουσίας .

Μπορεί το όνομα του Νίκου Δένδια να φιγουράρει πρώτο στην λίστα και να ακολουθεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς θα επιθυμούσε εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα δημοσιογράφο γι’ αυτή την θέση. Οι συνεργάτες του – σύμφωνα με πληροφορίες - του επισημαίνουν τους κινδύνους που μπορεί να έχει η τοποθέτηση ενός δημοσιογράφου σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

Από την άλλη, ούτε ο Νίκος Δένδιας είναι τόσο θερμός για να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εκπροσώπου, αλλά εάν επιμείνει ο Αντώνης Σαμαράς τότε σίγουρα δεν θα έχει εναλλακτική.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους υπόλοιπους τομείς ο Πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να έχει καταλήξει.

Στον τομέα εξωτερικών μετακινείται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι υπεύθυνος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην σκιώδη κυβέρνηση θα προστεθούν περισσότεροι τεχνοκράτες που υπηρέτησαν στο δημόσιο την περίοδο 2005 -2009 και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα της αγοράς και της καθημερινότητας. Το παράδειγμα του Νότη Μηταράκη έχει ικανοποιήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Στον τομέα του περιβάλλοντος και των δημοσίων έργων θα τοποθετήσει πιθανότατα τον Σταύρο Καλογιάννη που διετέλεσε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ επί Σουφλιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν φύγει από το τομέα του περιβάλλοντος, θα μετακινηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο εσωτερικών στην θέση του Χρήστου Ζώη.

Στο νέο σχήμα μπαίνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Ο Κώστας Τζαβάρας θα αναλάβει τον τομέα της δικαιοσύνης ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει κάποιο πόστο και ο Βασίλης Κικίλιας.

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ

Στις θέσεις τους θα παραμείνουν οι δύο Αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ο Κωστής Χατζηδάκης (Ανάπτυξης), ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με διευρυμένες αρμοδιότητες (Υπεύθυνος προγράμματος), το οικονομικό επιτελείο Νότης Μηταράκης και Χρήστος Σταικούρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (Πολιτικός Σχεδιασμός) και η Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμός).

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση των Θόδωρου Καράογλου (αρμόδιος για τα φορολογικά), Μιχάλη Βρούτση (Εργασίας), Μιχάλη Γιαννάκη (Ενέργειας), Θανάση Δαβάκη (Πολιτισμού), Μιχάλη Χαλκίδη (Δημόσια Έργα) και Γιώργος Κασαπίδης (Αγροτικό)


---
Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News