Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

LyMeNa KoRDoNiA: "Η παρέα που έγινε μουσική" (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ «LyMeNa KoRDoNiA» ΣΤΟ ARIDAIA NEWS!!

Συναντήσαμε τα «Λυμένα Κορδόνια» για να μας μιλήσουν για τη δουλειά τους και να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Τόσο καιρό που τους ακούμε να τραγουδάνε στα μαγαζιά που εμφανίζονται μας κίνησαν την περιέργεια και εκφράσαμε την επιθυμία να μάθουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Αναλαμβάνοντας αυτή τη συνέντευξη ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία παρέα. Διαπιστώσαμε και βεβαιωθήκαμε ότι όντως έχουμε να κάνουμε με έξι πολύ καλούς φίλους που συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά μας να τους ιντριγκάρουμε τους ρωτήσαμε αν μαλώνουν συχνά. Ωστόσο από την απάντησή τους καταλάβαμε ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Πρόκειται για μία παρέα που έχει συνεργαστεί και με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Κοριαλάς και η Ευρυδίκη. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις έξι φίλους να δουλεύουν παρέα. Τη Σταυρούλα, το Νίκο, την Ελένη, τον Πέτρο, τον Μάνο και τον Λάζο. Και ας μην έχουν τα ίδιο γούστα. Ίσως δίκαια τους χαρακτήρισε κάποιος «η παρέα που έγινε μουσική»! Αν και οι ίδιοι δε συνηθίζουν όπως μας είπαν να κάνουν μεγάλα όνειρα, είναι σίγουρο πως κάποια μέρα θα φτάσουν ψηλά…!!

Συνέντευξη στους Σταύρο Βαφειάδη και Νικολέτα Βαφειάδου!

Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα και πως ξεκίνησε η ιδέα;
Ξεκίνησε το 2006 και είχε άλλη σύνθεση ατόμων. Όμως όσο περνούσε ο καιρός μπαίνανε και νέα πρόσωπα στην παρέα μέχρι που φτάσαμε στη σημερινή μας μορφή. Και δεθήκαμε πάρα πολύ. Και επειδή μας αρέσει πολύ η μουσική αποφασίσαμε να το δουλέψουμε. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ας πούμε τα παιδιά από τους Προμάχους έρχονται να μας ακούσουν στις περισσότερες από τις εμφανίσεις μας. Επίσης ένας άνθρωπος που πραγματικά πιστεύει σε μας και μας βοηθάει σε πάρα πολλά θέματα είναι ο Γιώργος από τη Νάουσα ο οποίος κάνει ότι μπορεί για να μας προωθήσει και να μας βοηθήσει. Σε όλους αυτούς και άλλους πολλούς χρωστάμε την παρουσία μας σαν συγκρότημα.

Το όνομα που παραπέμπει και ποιος το εμπνεύστηκε;
Όσο και αν ακουστεί παράξενο το όνομα το εμπνεύστηκε ένας περιπτεράς του χωριού μας. Μας το πρότεινε και επειδή μας ακούστηκε ωραίο το κρατήσαμε. Υπήρξαν φορές που μας πέρασε από το μυαλό να το αλλάξουμε. Όμως κάθε φορά που βρίσκαμε άλλα ονόματα κανένα δε μας άρεζε όσο αυτό. Είμαστε τα «Λυμένα Κορδόνια» και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.

Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζονται 6 διαφορετικά άτομα για ένα κοινό αποτέλεσμα; Υπάρχουν τριβές και κόντρες;
Όπως είπαμε και νωρίτερα είμαστε μία παρέα. Όπως μας χαρακτήρισε κάποιος φίλος του συγκροτήματος, «η παρέα που έγινε μουσική»! Αυτό είμαστε… Πέρα από τη συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας, πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι. Διασκεδάζουμε παρέα, πάμε μαζί για καφέ, μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες μας. Για εμάς έχει τεράστια σημασία να είμαστε «ένα». Δηλαδή, δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να βγει κάποιος μπροστά και οι υπόλοιποι να ακολουθούν. Αυτό συμβαίνει συχνά και σε διάσημα συγκροτήματα, όμως εμείς πιστεύουμε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα πάψουμε να αρέσουμε στον κόσμο και θα χάσουμε τη μαγεία που μας κάνει να συνεχίζουμε.

Δηλαδή μας λέτε ότι δεν μαλώνετε ποτέ;
Όχι δε λέμε αυτό. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ανεβαίνουν οι τόνοι, όμως πάντα υπάρχει κάποιος που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που τσακωνόμαστε για το ποια τραγούδια θα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα ή και για άλλους τέτοιους λόγους. Όμως πάντα τα βρίσκουμε και συνεχίζουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι αν και έχουμε οι περισσότεροι και από μία στάνταρ εργασία για το συγκρότημα τα παρατάμε όλα αν χρειαστεί. Η Ελένη ας πούμε αν και δουλεύει στη Θεσσαλονίκη, όταν πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί είναι δίπλα μας.

Υπήρξε κάποια περίπτωση που να είπε κάποιος το «φεύγω»;
Αυτό δεν το λέμε εύκολα. Όχι, δε θυμόμαστε να έχουμε μαλώσει τόσο άσχημα. Και αυτό γιατί μέσα μας ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ακούγεται κάπως εξωπραγματικό αυτό όμως για εμάς ισχύει απόλυτα. Η αγάπη μας για τη μουσική μας ενώνει και ο ένας βοηθά τον άλλο να γίνει καλύτερος. Προσπαθούμε να βάζουμε «ψυχή» σε αυτό που κάνουμε γιατί είναι κάτι που αγαπάμε όλοι πάρα πολύ.

Έτσι καταφέρνετε και περνάτε αυτό το «παρείστικο» και στα live σας;
Έτσι ακριβώς! Ακόμη και πάνω στη σκηνή είμαστε μία παρέα. Και θέλουμε να βλέπουμε αυτούς που είναι από κάτω και μας ακούνε να περνάνε καλά. Αυτό το πετυχαίνουμε επειδή περνάμε και εμείς καλά. Άλλωστε τα τραγούδια που λέμε αν και είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, τα έχουν ερμηνεύσει σημαντικοί καλλιτέχνες. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε και ένα CD με διασκευές άλλα και με δικά μας κομμάτια.

Ποιος τα γράφει τα δικά σας τραγούδια;
Μουσική γράφουμε όλοι μαζί. Τους στοίχους όμως τους καταφέρνουν περισσότερο τα κορίτσια. Στην ουσία όλοι συμμετέχουμε και σε αυτό το κομμάτι δουλειάς.

Σαν τοπικό συγκρότημα έχετε κάποια στήριξη από τον Δήμο μας;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε τη στήριξη που θα θέλαμε από τον δήμο. Στην πόλη μας υπάρχει ένα πολύ όμορφο ανοιχτό θέατρο στο οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Όσες φορές προσπαθήσαμε να οργανώσουμε κάτι, βρήκαμε κλειστές πόρτες. Τη στιγμή που κάνουμε εμφανίσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, γιατί όχι και στην Αριδαία. Εμείς έχουμε προτάσεις, οι αρμόδιοι όμως έχουν όρεξη να τις υλοποιήσουν;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχετε θέσει σαν «Λυμένα Κορδόνια»;
Αρχικά θέλουμε να βγάλουμε το πρώτο μας CD το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και περιέχει τόσο δικά μας τραγούδια, όσο και διασκευές άλλων καλλιτεχνών. Γενικά προσπαθούμε να μη θέτουμε μεγάλους στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τη μουσική και όπου μας βγάλει…

Μπήκατε ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα talent show;
Όχι. Προτιμούμε να προχωράμε αργά και σταθερά και να κάνουμε τα δικά μας βήματα. Άλλωστε είμαστε μία παρέα που τραγουδάμε για να περνάμε εμείς και οι γύρω μας καλά. Έτσι κι αλλιώς και να μπαίναμε στη διαδικασία να σκεφτούμε κάτι τέτοιο θα επιστρέφαμε στη σκληρή πραγματικότητα. Δεν αρκεί το ταλέντο για να μπεις σε ένα τηλεοπτικό talent show.

Μία ευχή;
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά γεμάτη χαρά, ευτυχία και πάνω απ’ όλα υγεία. Επίσης για το Aridaia News έχουμε να ευχηθούμε τα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News