Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

To 60% υπέρ του "τείχους" στον Έβρο

Μπορεί η Ευρώπη να αντιτάχθηκε στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει φράκτη στον Έβρο, αλλά η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της πρότασης αυτής ως μέτρο ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης.

Βάσει της έρευνας «Η κοινή γνώμη απέναντι στο τείχος του Έβρου» που διενήργησε η Public Issue για την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», έξι στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη.
Ειδικότερα, το 55% των ερωτηθέντων απαντά σε ό,τι αφορά την κατασκευή του φράκτη στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, ότι είναι από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%) τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (37%) που τάχθηκε υπέρ. Σύμφωνος με το σχέδιο αυτό εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.

Ενδεικτικό της ευρείας συζήτησης που γίνεται επί του θέματος είναι το στοιχείο πως το 87% δηλώνει ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικά, με το 51% των πολιτών να δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά ενημερωμένο.

Η πανελλαδική έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 - 13 Ιανουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για ανέγερση του φράχτη.

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) εκτιμά ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 470.000 και ότι παρουσιάζει μεγάλη ποσοστιαία αύξηση την τελευταία διετία (60%).

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει καταστεί η κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε., με σημαντικό αριθμό εξ αυτών να παραμένει στη χώρα μας παρά την αρχική πρόθεσή του να μεταβεί σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

---
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News