Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Επιτροπής 107 Ζωοφιλικών Σωματείων στον κ.Στάμκο για το θέμα του ARIDAIA NEWS

Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη διαβάσαμε στο blog http://aridaianews.blogspot.com/2011/02/blog-post_1716.html για την επίπληξη που έκανε μέλος της δημοτικής σας αστυνομίας σε πολίτη της πόλης σας, επειδή έδωσε φαγητό και νερό σε αδέσποτο ζώο.

Αν και ήδη το γνωρίζετε εφόσον είστε αρμόδιος για τα θέματα των αδέσποτων ζώων, το 2003 ψηφίσθηκε ο Ν.3170, ο οποίος καθορίζει τις ενέργειες των Δήμων απέναντι στο λυπηρό, απάνθρωπο και ντροπιαστικό φαινόμενο των αδέσποτων ζώων. Πουθενά δεν αναφέρεται στον εν λόγω νόμο ότι πολίτης ο οποίος παρέχει λίγη τροφή ή νερό σε ένα αδέσποτο ζώο πράττει παράνομη πράξη. Αντίθετα, η μη φροντίδα των ζώων προσκρούει στον νόμο αυτό περί ευζωίας. Έτσι, θα περίμενε κανείς ότι ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας να είχε συγχαρεί την κυρία που φρόντιζε το ζώο κι όχι να την επιπλήξει.

Επειδή στην προκειμένη περίπτωση είναι ο υπάλληλός σας που παραβαίνει το νόμο, θα θέλαμε να τον επιπλήξετε κι εσείς με τη σειρά σας, καθώς και να ενημερώσετε όχι μόνο τον ίδιο, αλλά κι όλους τους υπαλλήλους της δημοτικής σας αστυνομίας, ότι είναι υπεύθυνοι για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων της πόλης σας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή
107 Ζωοφιλικών Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News