Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Καρασμάνης:Υπόμνημα για την συγχώνευση 1ου&2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας το ψήφισμα διαμαρτυρίας των καθηγητών 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, καθώς και το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση των δύο Επαγγελματικών Λυκείων της Αλμωπίας.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, εκφράζεται η αντίθεση των καθηγητών και γονέων με τη λογική συρρίκνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης που επηρεάζει την ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών, έχοντας ως μοναδικό σκεπτικό τις επιταγές του μνημονίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαφορετική δομή των δύο ΕΠΑΛ ( διαφορετικοί κύκλοι ), οι ιδιαιτερότητες της Αλμωπίας ως παραμεθόριας και ακριτικής περιοχής και το γεγονός ότι πρόκειται για δύο λειτουργικές μονάδες βιώσιμες και με ιδιαίτερα αυξητική τάση προσέλευσης μαθητών.
Τέλος, με το υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, μεταφέρεται προς την Υπουργό Παιδείας το αίτημα των γονέων και των καθηγητών για μια αναβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση που θ’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και όχι για τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση συρρικνωμένη και υποβαθμισμένη, η οποία θ’ αναγκάσει τους μαθητές της περιοχής ν’ αναζητούν εκτός Αλμωπίας την ποιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης που επιθυμούν ν’ αποχτήσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη γενικότερη τοπική οικονομία.

---
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News