Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ανατροπές στις αγορές άνω των 3.000 ευρώ

Με κάρτα θα πραγματοποιούνται από 1 Απριλίου οι συναλλαγές των καταναλωτών. Ανατροπές φέρνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Μετρητά τέλος για αγορές αξίας άνω των 3.000 ευρώ από την 1η Απριλίου. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ θα γίνεται είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε μέσω χρεωστικής κάρτας είτε με τραπεζική επιταγή.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης που επεξεργάζεται ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, για το οποίο έχει δοθεί το πράσινο φως από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παποακωνσταντίνου.


Για αγορές με δόσεις πάνω από 3.000 ευρώ η αξία θα εμφανίζεται ολόκληρη στην απόδειξη, ωστόσο ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά κάθε μήνα με το ποσό της άτοκης ή έντοκης δόσης, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα.


Για τις επιχειρήσεις τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», επισημαίνουν ότι βρίσκονται ήδη σε ισχύ οι υποχρεωτικές συναλλαγές μέσω επαγγελματικών λογαριασμών για ποσά αξίας άνω των 3000 ευρώ. Πρόκειται για ρύθμιση που είχε ψηφιστεί πέρσι αλλά καθυστέρησε να εφαρμοστεί.


Παράλληλα, προκειμένου η αγορά να προσαρμοστεί πιο εύκολα έχει κριθεί σκόπιμο κατά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του το νέο μέτρο να αφορά συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ και μόνο μετά την 1η Ιανουαρίου 2012 το όριο των συναλλαγών να μειωθεί στα 1.500 ευρώ.


Τώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με καταναλωτές που δεν έχουν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αλλά ούτε πρόσβαση σε τράπεζα. Μία σκέψη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να κόβει ο έμπορος ένα παραστατικό το οποίο στη συνέχεια θα υποχρεούνται να καταθέτει εκείνος στη τράπεζα.

---
πηγή:real 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News