Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

8 Φεβρουαρίου, ημέρα ασφαλέστερου διαδικτύου

Περίπου το ένα τρίτο των χρηστών του Διαδικτύου στην ΕΕ των 27, έχουν προσβληθεί από ιό υπολογιστών.Το 84% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας για προστασία. Σε σχέση με την ημέρα ασφαλέστερης χρήσης του Ίντερνετ (8 Φεβρουαρίου 201), η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει μια επιλογή των στατιστικών στοιχείων που αφορούν την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας κίνησης, για την προώθηση ενός ασφαλέστερου Ίντερνετ για όλους τους χρήστες και ιδίως των παιδιών και των νέων, και διοργανώνεται από το INSAFE, ενός ευρωπαϊκού δικτύου συνεργασίας για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα ανακοίνωση τύπου έχουν συλλεχθεί από την έρευνα για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα νοικοκυριά, στην ΕΕ των 27, πραγματοποιείται κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Το 2010, το 14% των ατόμων στην Ε.Ε. που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τους τελευταίους 12 μήνες και έχουν οικογένεια με παιδιά, είχαν γονικού έλεγχο ή software φιλτραρίσματος .

Από τα άτομα που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τους τελευταίους 12 μήνες και ζουν σε μια οικογένεια με παιδιά, το 5% ανέφεραν ότι βίωσαν τα παιδιά πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες, ή σύνδεση με δυνητικά επικίνδυνες σελίδες, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή εντός του νοικοκυριού. 
---
πηγή:exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News