Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εντυπωσιακή η προσέλευση για το τεστ ΠΑΠ

Υψηλή η συμμετοχή των γυναικών στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου

Δεκαέξι χιλιάδες γυναίκες επισκέφθηκαν από 24 έως 31 Ιανουαρίου τα δημόσια νοσοκομεία για τεστ Παπανικολάου στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για τη μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

Οι εργαζόμενοι 66 νοσοκομείων και ενός κέντρου υγείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, είπε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, και πρόσθεσε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που τα ποσοστά γυναικών οι οποίες προσήλθαν για έλεγχο εξαπλασιάστηκαν.

Τον Απρίλιο, είπε ο κ. Τιμοσίδης, θα είναι έτοιμο ανάλογο πρόγραμμα (γυναικολογικός έλεγχος) που θα απευθύνεται σε γυναίκες απομακρυσμένων περιοχών. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

---
Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News