Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιχειρούν να «αρμέξουν» τους «τζαμπατζήδες»

Από τις φραστικές επιθέσεις των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση περνά στις πράξεις, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το διαρκώς διογκούμενο κίνημα «Δεν πληρώνω», σε διόδια και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όλη η φιλολογία περί «τζαμπατζήδων» το προηγούμενο διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κλίματος ανάγκης για πάταξη του φαινομένου, που έρχεται να πάρει «σάρκα και οστά» με τη χθεσινή προσθήκη που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας.


Σύμφωνα με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στην προσθήκη, η μη πληρωμή διοδίων καθίσταται παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 200 ευρώ. Μάλιστα, η ποινή, που θα βεβαιώνεται από τα αστυνομικά όργανα, δεν σταματά εδώ, καθώς προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος και πινακίδων για 20 ημέρες.


Παράλληλα, η μετατροπή σε πλημμέλημα της μη καταβολής εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς, συνεπάγεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες (εξαγοράσιμης), σε συνδυασμό με χρηματικό πρόστιμο.


Την ίδια ώρα, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών, δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου για τα διόδια, μέχρι την οριστική κατάργησή του.


Όπως επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση, «την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι φαίνεται έχουν τον τρόπο να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του ελληνικού λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων». 

---
πηγή:real  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News