Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου

Το τελευταίο καιρό ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν τον νομό.
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :
Θέματα Κοινωνικής Μέριμνας :
• Προτάσεις και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας στους νέους.
• Πρωτοβουλία για την κατάρτιση νέου προγράμματος και έγκριση του από την Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης αλλά δεν έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για την συμπλήρωση του κατά περίπτωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης τους.
• Τη χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου στους ανέργους του Νομού Πέλλας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Αγροτικά και Κτηνοτροφικά Θέματα :
• Την άρση της αδικίας που υφίστανται οι παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων κατά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
• Την αύξηση της τιμής των τεύτλων στο ύψος των τιμών του έτους 2009 ώστε η παραγωγή να είναι πλέον ανταποδοτική και να μην οδηγηθούμε στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας αυτής.
• Την ένταξη όλων των αγροτών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και την λύση - ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τη ΔΕΗ.
• Την αποζημίωση για την συνολική ζημιά που υπέστησαν οι τευτλοπαραγωγοί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής ζαχάρεως στο Πλατύ Ημαθίας για την ασυγκόμιστη παραγωγή των τεύτλων της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου.
• Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων κι αποφάσεων για την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής και την ταυτόχρονη μείωση των τιμών των προϊόντων τους σε γάλα και κρέας.


---
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News