Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα Παπακωνσταντίνου - Τσίπρα στη Βουλή

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του κ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αποτυχία του μνημονίου και για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή «να κυρώσει αποφάσεις που θα αφορούν τις δύο επόμενες γενιές». 


Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλετε να φύγουμε από την ΕΕ; Προτιμούσατε το Μάιο του 2010 η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών;», αναρωτήθηκε ο υπουργός. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι έχει συνυπογράψει κάτω από το τραπέζι το swap χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Έρχεστε εδώ και εμφανίζεστε και τιμητής». 

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε: 

«Έχετε αποδειχθεί λαγοί στην κούρσα διάλυσης της Ευρώπης», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομικών «καταγέλαστους». 

Για εύκολα κλισέ και κορώνες, από πλευράς του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο, με τη σειρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου και διερωτήθηκε «πώς θα μειωνόταν το χρέος αν είχαμε ελλείμματα; Για να μειωθεί το χρέος πρέπει να εξαφανίσουμε τα ελλείμματα». 

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε να σταματήσει η εκλογολογία και η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση κινείται και ενεργεί με γνώμονα επικοινωνιακά κριτήρια, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη για το θέμα των 50 δισ. ως ποσό εξασφάλισης από αποκρατικοποιήσεις, που προέκυψε μετά την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

«Ξεχάστε τις εκλογές, δεν μπορεί το θέμα να ανακινείται κάθε τρίμηνο. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα βρεθεί με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ πριν αρχίσει η αποκλιμάκωσή του και θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για αλλαγές και διαθρωτικά μέτρα μέσω του προγράμματος προσαρμογής πριν τα μέσα του 2012 που θα ξαναβγούμε στις αγορές για να δανειζόμαστε. 
---
πηγή:newspathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News