Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων

Υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Τρία ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 αναχώρησαν για την Αλεξάνδρεια.

Με την αναχώρηση τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια και υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη ο οποίος επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους, τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Στην Αλεξάνδρεια περίπου 200 είναι οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν. Στην παροικία του Καΐρου, είναι λιγότεροι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Ουδείς έλληνας ομογενής βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως και με απόλυτο σχέδιο τον σχετικό μηχανισμό και είμαστε πανέτοιμοι να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια, εάν και όποτε αυτό χρειαστεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Στο αεροδρόμιο του Καΐρου παραμένουν εγκλωβισμένοι τριάντα Κύπριοι που προσπαθούν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Το αεροδρόμιο υπολειτουργεί, αφού έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις των αιγυπτιακών αερογραμμών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες μέχρι το πρωί της Τρίτης.


Ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων στο  κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, Ανδρέας Ζήνωνος, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, διότι δεν απογειώνονται αεροπλάνα από το αεροδρόμιο του Καίρου.

Ο κύριος Ζήνωνος είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε πτήση ελληνικού αεροπλάνου από την Αίγυπτο να επιβιβαστούν και Κύπριοι. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, δέκα Κύπριοι επαναπατρίσθηκαν με αμερικανική ναυλωμένη πτήση των Λιθουανικών Αερογραμμών, με την οποία μεταφέρθηκαν 138 ξένοι υπήκοοι, οι περισσότεροι Αμερικανοί.

Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στην αραβική χώρα.

---
πηγή:ant1online  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News