Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αριστερές ενοχές

«ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είσαι ό,τι δηλώσεις», συνήθιζε να λέει ο Τσαρούχης. Και ιδίως μετά το ’74, ήταν και είναι πολιτικο-κοινωνικό must να δηλώνει κάποιος αριστερός-προοδευτικός.

Οταν η Αριστερά διαδηλώνει, είναι «διαμαρτυρία». Οταν η Δεξιά συγκεντρώνεται, είναι «εκδήλωση μίσους». Οταν η Αριστερά διαμαρτύρεται, το κάνει για να προασπίσει το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οταν η Κεντροδεξιά διαμαρτύρεται, το κάνει για να... καταπατήσει τα δικαιώματα!

Αν ένας αριστερός ενοχληθεί από αντίθετες απόψεις, σημαίνει ότι «προσβάλλεται η ιστορική μνήμη». Αν κάποιος κεντροδεξιός ενοχληθεί από την αριστερή ρητορική, είναι «φασίστας», «ξενοφοβικός», ή «λογοκριτής».

Οταν οι αριστεροί κάνουν ιστορικές ταινίες, είναι «τέχνη», όταν τις κάνουν οι δεξιοί είναι «προπαγάνδα». Αν επικρίνει κάποιος την παραβίαση των εθνικών συνόρων από ξένους, είναι «ρατσιστής-δεξιός». Αν τους παράσχει άσυλο, είναι αριστερός-προοδευτικός. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν φταίνε όσοι δηλώνουν αριστεροί, αλλά όσοι τρέμουν από το «σύνδρομο της αριστερής ενοχής»...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαλέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News