Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: Απλήρωτοι παραγωγοί συμπύρηνου-βιομηχανικού ροδάκινου

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραγωγοί συμπύρηνου-βιομηχανικού ροδάκινου για το προϊόν που παρέδωσαν πέρσι το καλοκαίρι στις μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Έναν ολόκληρο μήνα μετά την καθυστερημένη έκδοση της απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών, για παροχή εγγύησης του Δημοσίου στα δάνεια που θα χορηγηθούν σε ιδιωτικές και συνεταιριστικές βιομηχανίες μεταποίησης ροδακίνων, προκειμένου να εξοφληθούν οι παραγωγοί –μια απόφαση που αποτελεί «μνημείο προχειρότητας», αφού καθ΄ υπέρβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας ζητούνται για τη χορήγηση των δανείων προσωπικές εγγυήσεις από τα μέλη των διοικήσεων των συνεταιριστικών και των διοικητικών συμβουλίων των ιδιωτικών βιομηχανιών - και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι, θα τροποποιηθεί η επίμαχη διάταξη, τίποτα δεν έχει γίνει.
Ή μάλλον το μόνο που έχει γίνει είναι, οι βιομηχανίες να εξακολουθούν να μην μπορούν να δανειοδοτηθούν, το Δημόσιο να εξακολουθεί να μην τους επιστρέφει το ΦΠΑ που τους οφείλει και φυσικά οι ροδακινοπαραγωγοί να μην έχουν εξοφληθεί για προϊόν που παρέδωσαν προς μεταποίηση εδώ και 6 μήνες !
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει στα δίκαια αιτήματα πολλών ροδακινοπαραγωγών συμπύρινου ροδάκινου, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα 4 λεπτά - με τη μορφή των ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεων - ως συμπλήρωμα της τιμής στη σοδειά του 2009, καθώς και τις αποζημιώσεις για την πρώιμη σοδειά του 2010, που επλήγη από τον καύσωνα.
Επειδή, οι ροδακινοπαραγωγοί δεν φταίνε σε τίποτα και πρέπει επιτέλους να πληρωθούν το προϊόν του μόχθου τους, η Ν.Δ. απευθύνει τελευταία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των παραγωγών και στη χορήγηση των δικαιούμενων αποζημιώσεων. Και ταυτόχρονα η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση να εγκύψει με το ενδιαφέρον που απαιτείται πάνω στα τεράστια προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News