Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Όχι πια τρόικες…

Γ. Παπανδρέου: «Η προσπάθεια είναι επώδυνη αλλά δε θα έχουμε για πάντα λιτότητα»

«Με την πολιτική μας εξασφαλίζουμε ποτέ πια να μη χρειαστούν τρόικες και δάνειες δυνάμεις και είμαι υπερήφανος για αυτό», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ότι «κανείς Έλληνας, καμία Ελληνίδα και κανένας μέσα στο κοινοβούλιο δεν μπορεί να είναι υπερήφανος βλέποντας ότι κάθε τρίμηνο έρχεται και μας ελέγχει η τρόικα».

Απέδωσε πάντως την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως αυτές της ΝΔ –κατονομάζοντας μάλιστα τον Κώστα Καραμανλή- και τόνισε: «Ο τόπος αφέθηκε στην ανομία, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση και για αυτή την εξάρτηση, καμία τρόικα δεν φταίει».


Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για μια «λανθασμένη αντίληψη, ότι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα και χρέη είναι μια χώρα μόνιμης λιτότητας. Είναι μια χώρα που μπορεί να κάνει επενδύσεις με διαφάνεια. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα πετύχουμε», τόνισε.


Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ανησυχία ότι έχουμε εκχωρήσει στην Ευρώπη κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Στις 25 Μαρτίου θα πρέπει να πείτε το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Τι θα κάνετε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Αυτά που ζητά η Μέρκελ τα έχουμε ήδη υποστεί. Ο ελληνικός λαός είναι σε δουλεία. Τι άλλο θέλει, την ελληνική κυριαρχία;».

Παράλληλα, έθεσε το θέμα των αμυντικών δαπανών υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει «να διασφαλίσει τα σύνορά μας, να μην κάνει το Μπουντρούμ βόλτες στο Αιγαίο, και να μην αγοράζουμε υποβρύχια με καπέλο. Ο πλούτος της Ελλάδας έχει πάει σε τρεις χώρες που μας τα πήραν».

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δώσει λύση σε προβλήματα που είναι μέγγενη για τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί από μια πραγματικά κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει συμπαράσταση των εταίρων για το μεγάλο κόστος της ασφάλειας και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα να απολέσουμε κυριαρχία. Από την αρχή έδωσα, δίνω και θα δίνω μάχη γι’ αυτό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν έχει τεθεί κανένας όρος για συνταγματικές αλλαγές. «Το τι θα κάνουμε με το σύνταγμά μας είναι δικό μας θέμα», είπε και έκανε λόγο για μια καλύτερη εποπτεία για τα ζητήματα του χρέους, η οποία άλλωστε είναι επιθυμητή.

---
πηγή:newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News