Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΝΔ: Όλα στον αέρα

Προβληματισμό εκφράζουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις μέχρι την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου. 

Η αίσθηση που υπάρχει στη Λ. Συγγρού είναι πως «όλα είναι στον αέρα», καθώς εκτιμούν ότι η συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ δεν είχε απτά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός πήγε στο Βερολίνο, προκειμένου να δώσει γη και ύδωρ στη Γερμανίδα καγκελάριο, στήριξη δηλαδή στο σχέδιο που προωθεί εντός της Ε.Ε., προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για την επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δισ.

Ωστόσο και αυτό, όπως λένε στη ΝΔ, εντάσσεται πλέον στη συνολική λύση-πακέτο που αναζητούν οι «27» για την κρίση χρέους. Στη ΝΔ επισημαίνουν επίσης ότι δεν έγινε καμία περαιτέρω αναφορά για το μείζον θέμα της αναπροσαρμογής των επιτοκίων που «καίει» την κυβέρνηση.


Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναμένεται ότι θα επαναλάβει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ της συνολικής λύσης αλλά και διευκολύνσεων όπως η μείωση του επιτοκίου χωρίς να υπάρχουν «αστερίσκοι» για πρόσθετα μέτρα. 


Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει επίσης μιλήσει από τους πρώτους για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, όχι όμως και σε συνταγματικές επιταγές, που - όπως εκτιμά - θα οδηγήσουν σε «οικονομική παράλυση» τη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εμφανίσει ως «μείζονα επιτυχία» την επιμήκυνση, επενδύοντας σε επικοινωνιακή αξιοποίηση μίας απόφασης, που, όπως λέει ο Πρόεδρος της ΝΔ, «είναι αυτονόητη μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ιρλανδία και έχει ήδη τη σφραγίδα του Eurogroup».

---
πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News