Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καρατζαφέρης: Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ.

Ρουκέτες εξαπολύει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο parapolitika.gr. Μιλάει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά, αποκαλύπτει ότι θα ήθελε τον Νικήτα Κακλαμάνη στα ψηφοδέλτια του κόμματός του, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η ΝΔ πρότεινε κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Βλέπετε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο άνοιγμα του κ. Αντώνη Σαμαρά σε στελέχη και την ηγεσία του ΛΑΟΣ;

Εμείς το θέμα το έχουμε στο πρόγραμμά μας από το 2001. Μετ΄ επιτάσεως το φέραμε κατά την συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, όταν πεισμόνως η ΝΔ αρνήθηκε να το ψηφίσει. Και έρχεται τώρα ο κ. Σαμαράς και ζητάει την επιμέρους κατάργηση, αφήνοντας απ΄ έξω κάποιους τομείς του Πανεπιστημίου. Εμείς λέμε ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται το πανεπιστημιακό άσυλο. Είναι παρωχημένη υπόθεση. Δεν πρόκειται ποτέ εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας να πάει μέσα στο πανεπιστήμιο και να θορυβήσει. Σήμερα, όμως με το άσυλο υπάρχουν τέτοιες χυδαίες και βίαιες εκφράσεις από τους αντιεξουσιαστές, τους αναρχικούς και λοιπούς ομοϊδεάτες τους.

Κατά την προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά ζητήματα κάνατε μια επισήμανση που έκανε εντύπωση. Είπατε ότι καλωσορίζεται τη ΝΔ στις θέσεις που διατυπώνει εδώ και καιρό ο ΛΑΟΣ. Και αυτό θεωρήθηκε ως οπισθοχώρηση της ΝΔ στις θέσεις του ΛΑΟΣ. Υπάρχει ζύμωση που φέρνει τα δύο κόμματα πιο κοντά;

Οποιοσδήποτε ασπαζόταν θέσεις, αρχές και αξίες που πρεσβεύουμε ως ΛΑΟΣ θα ήταν σαφέστατα θετικός για εμάς. Ο κ. Σαμαράς σε μια σειρά πραγμάτων πλέον συντάσσεται με αυτά τα οποία λέμε. Τον καλωσορίζουμε. Δεν με εκπλήσσει που ο κ. Σαμαράς ήρθε κοντά στις θέσεις μας. Εδώ έχει υιοθετήσει το ΠΑΣΟΚ πάρα πολλές θέσεις του ΛΑΟΣ. Εμάς μας αρέσει που είμαστε οι ιχνιλάτες σε όλους σχεδόν τους τομείς της κοινωνίας.

Δεν υιοθέτησε όμως το ΠΑΣΟΚ τις θέσεις σας για τις ΑΟΖ.

Ίσα- ίσα, που φοβάται. Θέτετε ένα μεγάλο θέμα. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ζημιά για την χώρα είναι τα γεγονότα στην Αίγυπτο; Σας θυμίζω ότι εδώ και δύο μήνες λέω μονότονα, σήμερα όχι αύριο. Να που τώρα είναι αργά. Πέφτοντας ο Μουμπάρακ εμείς να υιοθετήσουμε τον ΑΟΖ με την Αίγυπτο αποκλείεται μετά την παρέλευση μεγάλου διαστήματος. Πάθαμε ανήκεστη βλάβη σ’ αυτόν τον εθνικό πλούτο. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου ολιγόρησε μέσα από τα διπλωματικά σύνδρομα που έχει με την Τουρκία.

Βλέπετε ενδεχόμενο συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα εθνικά ζητήματα;

Δεν νομίζω ότι πλέον είναι εύκολος δρόμος αυτός που είχαν χαράξει από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το πρόβλημα της Μακεδονίας, που αυθαιρέτως και μονομερώς είχε μπει μέσα από την κ. Μπακογιάννη για την σύνθετη αποδοχή του ονόματος νομίζω ότι τώρα αρχίζει και σκοντάφτει. Η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρώπη δεν ήταν περίπατος όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Και σ’ αυτό το σημείο είπα ότι διαβλέπω η ΝΔ να έχεται κοντά στην δική μας απαγορευτική ατζέντα. Σαφέστατα το σήμερα δεν είναι ίδιο με το χθες.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ σας για σύγκλιση απόψεων.

Συζήτηση δεν είναι σίγουρα 100% και το λέω κατηγορηματικά. Ίσως είναι συναντίληψη. Ίσως έκατσαν κάτω και τα εξήγησαν και είδαν ότι αυτά τα οποία λέμε γίνονται αποδεκτά από τον ελληνικό λαό. Εγώ καλωσορίζω αυτή την συναντίληψη. Όπως φώναζα και πίεζα και αντιπολιτευόμουν τη ΝΔ, όταν συμπεριφερόταν όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ μας είχε συνωθήσει.

Πώς αντιμετωπίζετε την συζήτηση περί «ντιντίδων» στη ΝΔ;

Η ΝΔ προσπαθεί να βρει τον δρόμο της. Δεν συνήλθε από το περσινό σοκ. Υπάρχουν βουλευτές που πάνε κι έρχονται και κακά τα ψέματα, το πρόβλημα απ΄ ότι προκύπτει δεν είναι η κ. Μπακογιάννη, που είναι στο 2%μ αλλά ο κ. Καραμανλής, ο οποίος διατηρεί μια σφιχτή δική του ομάδα και όλο αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στον κ. Σαμαρά πως θα πορευθεί, χωρίς να ναρκοθετήσει ο ίδιος την πορεία του.

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής του κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή σε ενεργό ρόλο;

Στον κ. Τράγκα είπε «εγώ τελείωσα». Αλλά από κει και πέρα… Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Μιας και αναφερθήκανε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Ισχύει η παλαιότερη πρόταση που είχατε διατυπώσει δημοσίως ότι αν η κ. Μπακογιάννη τελικά δεν καταφέρει να κατέβει στις εκλογές θα την συμπεριλάβετε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;

Η κ. Μπακογιάννη πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη ημέρα θα την βρει πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ και όχι πιο κοντά στις λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις.

Με τον κ. Μητσοτάκη έχετε μιλήσει;

Οσάκις ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ με ζητήσει κάτι από εμένα ανταποκρίνομαι πάραυτα με τον σεβασμό που του πρέπει.

Βλέπετε εκλογές;

Αν ο κ. Παπανδρέου προταθεί τελικά να είναι αυτός ο εκλεκτός που θα πάει ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ των Μεγάλων, τότε σαφώς θα κάνει εκλογές εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα της λίστας για να ξεκαθαρίσει τον χώρο του. Εάν δεν προχωρήσει αυτό θα αναγκαστεί να κάνει εκλογές το 2011, αλλά προς το τέλος.

Εσχάτως έχει γραφεί ότι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στις θέσεις του ΛΑΟΣ είναι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Θα είχε θέση στο κόμμα σας ένα πρόσωπο με τις σκέψεις και τις ιδέες του κ. Κακλαμάνη;

Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Κακλαμάνη γιε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Κακλαμάνης από την εποχή που ήταν στην Πολιτική Άνοιξη εξέφραζε θέσεις που κι εμείς υπηρετούμε. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε μια εξαιρετική φιλία. Είχαμε μια άριστη συνεργασία στις τελευταίες εκλογές. Τόσο άριστη που θα φαντάζει μάλλον απαξίωση κι απόσταση η θέση του κ. Σαμαρά και της κ. Μπακογιάννη απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη.

Θα τον βάζατε στον ψηφοδέλτιό σας;

Δεν νομίζω ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν θα ήταν ευπρόσδεκτος παντού, εκτός από ένα, δύο περιπτώσεις αγκυλώσεων.

Έχετε μιλήσει μετεκλογικά με τον κ. Καραμανλή;

Ποτέ δεν έχω μιλήσει με τον κ. Καραμανλή. Τον είδα μια φορά στο αεροδρόμιο. Βρεθήκαμε στο λεωφορείο. Στα 4-5 λεπτά είπαμε μερικά πράγματα και αυτά όχι πολιτικά.

Συντάκτης: Γιάννης Κουρτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News