Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκικό ρεύμα στα ελληνικά νησιά;

Το ενδεχόμενο να μπορεί η Τουρκία να προμηθεύει αυτή με ρεύμα ακόμα και τα ελληνικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο θα προκληθεί εφόσον πραγματοποιηθούν όλα όσα απαιτεί η τρόικα στο αναθεωρημένο μνημόνιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. 

Όπως αναφέρει μάλιστα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος»...

με μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όμιλοι από την γείτονα χώρα θα μπορούν να ζητούν άδεια λειτουργίας για να ανοίξουν τον διακόπτη για τουρκικό ρεύμα στα νησιά μας.

Μάλιστα η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έχει ήδη στα χέρια της σχετικό κείμενο-πρόταση για την ηλεκτροδότηση των νησιών μας από τουρκικές εταιρείες παραγωγής και εφόσον η πρόταση κριθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις, η ΡΑΕ δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί. 


Έτσι, με το άνοιγμα της αγοράς, σε πρώτη φάση θα μπορούν να ηλεκτροδοτούνται από τη Τουρκία ακριτικά νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Κως ή το Καστελόριζο.

Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τον περασμένο Μάιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μικρά Ασία από τούρκικες εταιρίες, ωστόσο τότε η υπουργός Περιβάλλοντος είχε αρνηθεί.  

Τώρα όμως έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι τόσο της κας Μπιρμπίλη όσο και της ελληνικής κυβέρνησης γενικότερα. 

 
Μια τρόικα που αλλάζει τα δεδομένα και απαιτεί να σπάσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ, δίνοντας πράσινο φως στις τουρκικές εταιρείες να προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα τα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά...

---
πηγή:24gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News