Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Θα δεσμεύονται οι καταθέσεις όσων δεν πληρώνουν ΦΠΑ

Μέχρι και τις καταθέσεις όσων δεν αποδίδουν Φ.Π.Α. θα δεσμεύει σε ποσοστό 50% το Δημόσιο σε μια προσπάθεια αφενός να επιδώσουν -επιτέλους- τα χρωστούμενα

και αφετέρου να αυξήσει με κάποιον τρόπο τα έσοδά του χωρίς να περιμένει να τελεσιδικιών οι προσφυγές στη δικαιοσύνη όσων χρωστούν.


Έτσι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται δέσμευση του 50% των καταθέσεων όσων δεν χρωστούν ΦΠΑ πάνω από 150.000. Όπως αναφέρεται θα δεσμεύονται ακόμη και όσα έχει λαμβάνει ο οφειλέτης από τρίτους!


Την ίδια ώρα το Δημόσιο, όταν χρωστάει στον πολίτη, δεν θα πληρώνει με ρευστό, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να του... δίνει χαρτιά. Να ξεπληρώνει δηλαδή με ομόλογα.


Ωστόσο για όσους χρωστούν στο Κράτος ο νόμος προβλέπει μόνο... χειροπέδες. Ως και ένα χρόνο φυλάκιση για όσους χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ, τουλάχιστον έξι μήνες για όσους χρωστούν πάνω από 10.000, από ένα χρόνο και πάνω για όσους χρωστούν πάνω από 50.000 και τουλάχιστον 3 χρόνια για όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000. 

---
πηγή:eglimatikotita 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News