Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ελλάδα Στο σκαμνί οι "τζαμπατζήδες"

Με τροπολογία που θα κατατεθεί την Τετάρτη, το υπουργείο Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα φτάνουν στα δικαστήρια. Πλημμέλημα θα θεωρείται η άρνηση πληρωμής των εισιτηρίων

Καμία ανοχή δεν φαίνεται να δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Με σχετική τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο, θα οδηγούνται πλέον στα δικαστήρια, καθώς η εισιτηριο-αποφυγή θα θεωρείται ποινικό αδίκημα πληµµεληµατικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί του περασµένου Σαββάτου σηµειώθηκαν νέα εκτεταµένα κρούσµατα σφράγισης και καταστροφής ακυρωτικών µηχανηµάτων εισιτηρίων σε σταθµούς του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόµου, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οπως επισηµαίνουν αρµόδιοι παράγοντες του Μετρό, οµάδες του κινήµατος που αρνείται την πληρωµή εισιτηρίου µπήκαν σε δώδεκα σταθµούς, προκαλώντας εκτεταµένες φθορές στα ακυρωτικά µηχανήµατα, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ακυρωτικά µηχανήµατα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ωστόσο, πλέον ο εντοπισµός των παραβατών θα αποτελεί αρµοδιότητα του Σώµατος Ελεγκτών Κοµίστρου, το οποίο θα απαρτίζεται πλέον από ένστολους εργαζόµενους και θα αναλάβει δράση αµέσως µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου.

Την ίδια στιγµή, µε άλλη νοµοθετική ρύθµιση του υπουργείου Υποδοµών θα αντιµετωπιστεί και το φαινόµενο της άρνησης πληρωµής διοδίων στις εθνικές οδούς από τους οδηγούς, εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων.
---
πηγή:news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News