Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αψυχολόγητες οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Προειδοποίησε πως δεν θα ανεχθεί μπλόκα ο Κ. Σκανδαλίδης


Άκαιρες, άδικες και αψυχολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τις κινητοποιήσεις των αγροτών που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν «φολκλορικές σκηνές», όπως πέρυσι, με τους παραγωγούς να κλείνουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να συζητούν με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας εάν θα τα ανοίξουν ή όχι.

Αν και δήλωσε πως οι «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» των αγροτών είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως το υπουργείο θα συνεχίσει το διάλογο μαζί τους.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως θεωρεί άδικα τα αιτήματα των αγροτών για αύξηση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στο 15% (ενώ έχει ήδη αυξηθεί στο 11% από 7%, παρά την κρίση), χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου («αφορολόγητο πετρέλαιο δεν υπάρχει πουθενά», αν και δεν αποκλείεται -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- η καθιέρωση «αγροτικού πετρελαίου») και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ («το κράτος πληρώνει ήδη περισσότερα από όσα παίρνει ο ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών»).


Αναφορικά με το μέλλον της ATEBank, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η τράπεζα να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρώσει με επιτυχία το σχέδιο εξυγίανσής της, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

---
πηγή:newsbeast  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News