Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εγγραφή στο μητρώο Επιχειρήσεων ζωοτροφών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής-τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας και Γιαννιτσών ανακοινώνεται ότι τελευταία ημερομηνία για εγγραφή στο μητρώο Επιχειρήσεων ζωοτροφών, είναι η 31/03/2011. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 340668/28-11-2008 (ΦΕΚ 2422 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία τροποποιήθηκε με την αριθμ. 285359/01-09-2010 (ΦΕΚ 1354 Β’), οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι που παρασκευάζουν ζωοτροφές για ιδιοκατανάλωση χρησιμοποιώντας πρόσθετες ύλες ή προμείγματα, υποχρεώνονται να εγγραφούν στους αντίστοιχους καταλόγους εγγεγραμμένων επιχειρήσεων. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι εισαγωγείς ζωοτροφών, έμποροι πρώτων υλών και σύνθετων ζωοτροφών, οι παραγωγοί πρώτων υλών που προκύπτουν από μεταποίηση, οι επιχειρήσεις τροφίμων με υποπροϊόντα που προορίζονται για ζωοτροφές και οι μεταφορικές εταιρίες που μεταφέρουν ζωοτροφές. Ο κωδικός εγγραφής θα χορηγείται από την υπηρεσία, κατόπιν σχετικής αίτησης εγγραφής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.
Επίσης, όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών που αναφέρονται στο άρθρο 10 του Καν (ΕΚ) 183/2005 υποχρεώνονται σε έγκριση ενώ χορηγείται αντίστοιχα και κωδικός από την Γενική Δ/νση Ζωικής Παραγωγής του ΥΠ.Α.Α.Τ. Οι εγκαταστάσεις και οι ενδιάμεσοι που έχουν εγγραφεί ή εγκριθεί πριν την έκδοση της ΚΥΑ, υποχρεούνται να υποβάλλουν κοινοποίηση. Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων ζωοτροφών και οι γεωργοί, απαγορεύεται να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν ζωοτροφές από εγκαταστάσεις που δεν έχουν εγγραφεί ή/και εγκριθεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Μη τήρηση των προηγούμενων επισύρει, σε περίπτωση ελέγχου, τις ποινικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα που προβλέπονται από τις εν λόγω ΚΥΑ. Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία κατάθεσης των αιτήσεων:

Περιοχή Έδεσσας: Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας, 2ο ς όροφος, γραφείο 229 (τηλ 23810 37301 και 37264 Κο Μαρνασίδη Σ, Τσακίρη Β)
Περιοχή Σκύδρας: Τμήμα Ποιοτικού ελέγχου και Φυτοπροστασίας (τηλ 23810 89324, Κο Ρουμελή Β) και
Περιοχή Αριδαίας: Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας (τηλ. 23840 21330, Κο Χ’’ Δημητριάδη Δ)
Περιοχή Γιαννιτσών ( Πρώην Δ/νση Γεωργίας, τηλ. 23820 84421Κο Ουγγρίνο Αλέξανδρο)

                                                     Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
                                                     ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News