Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τα θύματα του τυφλού οπαδικού μίσους στην Ελλάδα

Πρώτο θύμα του Χουλιγκανισμού ήταν ο 18χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ Αριστείδης Δημητριάδης, τον Μάρτιο του 1982. Τον μαχαίρωσαν κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, δύο αδέρφια, επειδή σχολίασε ειρωνικά μια ήττα του Άρη και εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το 1986 η Ελλάδα μένει άναυδη από τον άδικο θάνατο του Χαράλαμπου Μπλιώνα στην Λάρισσα, από φωτοβολίδα που...
πέταξαν οπαδοί του Παοκ.


Στην Αθήνα

1).Η φονική αρχή αυτής της μάζας, έγινε το 1985, έναν χρόνο πρίν τον θάνατο του Μπλιώνα. Που; Όχι σε γήπεδο αλλά σε rock club, την περίφημη "Rainbow" στην Λ.Βουλιαγμένης. Μαγαζί-στέκι των γαύρων κατά κόρον, μέχρι και το 1987. Δέκα γαύροι, πιωμένοι, πιάνονται με 3-4 Αεκτζήδες που έτυχε να βρίσκονται εκεί. Αποτέλεσμα; 2 αεκτζήδες μαχαιρωμένοι, ο ένας εκ των δύο κατέληξε 20 μέρες μετά.

2). Το ίδιο έτος, σε συμπλοκή θαμώνων καφετέρειας στην Καλλιθέα για τα ποδοσφαιρικά, οπαδοί του Ολυμπιακού επιτίθενται με σπασμένα μπουκάλια σε οπαδούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του Κώστα Γιάνναρη, οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος και μένει τυφλός για την υπόλοιπη ζωή του.

3). 1991, στο ποδοσφαιρικό μάτς ΑΕΚ – Ολυμπιακός στην Ν.Φιλαδέλφεια. Οι ολυμπιακοί θέλουν να πάρουν πίσω το αίμα τους για το «χαμένο ντού» πριν 2 μήνες στο κλειστό του μπάσκετ με την ΑΕΚ. Τα αίματα έχουν ανάψει από το πρωί. Η πορεία των οργανωμένων ολυμπιακών κατευθύνεται στο γήπεδο, στρίβωντας σε μια γωνία όμως η «κεφαλή» της πορείας αντικρύζει την «ουρά» της και νομίζουν ότι είναι…Αεκτζήδες. Δεν διστάζουν να ρίξουν στο ψαχνό με φωτοβολίδες. Αποτέλεσμα, νεκρός ο 15χρονος Γιώργος Παναγιώτου, οπαδός του Ολυμπιακού, χτυπημένος από «φίλια πυρά» των ανεγκέφαλων δολοφονικών παράσιτων!

4). 1996, στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στην Γλυφάδα. Ο οπαδός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καρνέζης από τον σύνδεσμο του Ζωγράφου, περνάει έξω από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και φλιπεράκια στην Γλυφάδα. Γίνεται αντιληπτός από 5-6 άτομα που του επιτίθενται με μπουκάλια και μαχαίρια. Μετά από λίγα λεπτά, αφήνει στο πεζοδρόμιο την τελευταία του πνοή. Τα άτομα αυτά, άνηκαν στον σύνδεσμο Αθηνών του Ολυμπιακού.

5). 29/3/2007 στην Λ.Λαυρίου. Σε προκαθορισμένο ραντεβού των οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ, πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϋ των….γυναικών, έπειτα από οδομαχίες μεταξύ τους, ο Μιχάλης Φιλόπουλος δολοφονείται άγρια από μια 20αρια εξαγριωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Από όλα αυτά που έχουν συμβεί, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κάποιοι ακόμα επιμένουν στον «θάνατο του εχθρού», χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να υπολογίζουν την γενική κατακραυγή. Έτσι έμαθαν, έτσι τους «δασκάλεψαν» κάποιοι, ή μήπως, έτσι…γεννήθηκαν; Δολοφόνοι! Αυτό κάποτε, πρέπει να σταματήσει, με όποιο κόστος και με οποιοδήποτε τρόπο. Το να σκοτώνεις…δεν σε κάνει μάγκα, δεν σε κάνει πιο «οπαδό» από κάποιον άλλον. Αν ο «σκοτωμός» ταυτίζεται με το «πειραϊκό μεγαλείο», τότε το πρόβλημα έχει πολύ βαθιές ρίζες. Το να βγάλεις το μαχαίρι και να αφαιρέσεις την ζωή κάποιου που απλά…φοράει άλλο κασκόλ από το δικό σου, τότε σίγουρα μιλάμε για τεράστια ανωμαλία, εγκεφαλική και πνευματική. Σκέψου ότι οι πραγματικοί μάγκες του Πειραιά, το ’40, το ’50, που είχαν τα μαχαίρια και τα πιστόλια για κολατσιό, δεν τα έβγαζαν φόρα-παρτίδα για να αφαιρέσουν ζωές. Εκτός κι αν εσύ, φίλε γαύρε, θεωρείς ότι σήμερα το να σκοτώσεις κάποιον αλλόθρησκο, γίνεσαι και ολοένα γνησιότερος οπαδός της ομάδας σου. (όλα τα ανωτέρω, ισχύουν και για εμάς τους Παναθηναϊκούς, αλλά και για όλους όσους νομίζουν ότι σκοτώνοντας και καίγοντας κάποιον, γίνεσαι μάγκας).

---
Πηγές: phorum, ταχυδρομος, ελευθεροτυπια

Το είδαμε στο taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News