Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Διαφορές

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαλέλης
Οσο λαϊκίστικη είναι η άποψη ότι «όλοι είμαστε ίδιοι», άλλο τόσο αφοριστική είναι η θέση «οι πρώην πρωθυπουργοί κρίνονται από τον λαό».

Αν και οι δυο απόψεις είναι «κατ’ αρχήν» ορθές, εντούτοις η διαχείριση που γίνεται από τους πρώην πρωθυπουργούς αποτελεί την ειδοποιό διαφορά.

Η κρίση των πολιτών δεν σημαίνει ότι λειτουργεί ως μια... «fast track» περαίωση των πρώην πρωθυπουργών με τα πολιτικά χρέη από το παρελθόν τους.

Εκεί έγκειται η διαφορά Καραμανλή-Σημίτη.

Ο μεν πρώτος υπέστη δεινή ήττα, ανέλαβε την ευθύνη και σιώπησε.

Ο δε δεύτερος «δραπέτευσε» πριν από την ήττα, δεν ανέλαβε ευθύνη, αλλά εξακολουθεί να διεκδικεί για τη διακυβέρνησή του μια λαμπερή θέση «εις τας δέλτους» της Ιστορίας.

Είναι απολύτως σαφές ποιος εκ των δύο δεν έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη του. Και ποιος έχει χρέος να λογοδοτήσει...

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News