Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τα τρακτέρ παραμένουν στο δρόμο

Αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου η δίκη των επτά Σερραίων αγροτών, που κατηγορούνται για θρασύτητα κατά της αρχής και παρακώλυση συγκοινωνιών. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών οδηγήθηκε σε αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, καθώς το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής τους προς το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών, να τους δοθεί άδεια ώστε να παραστούν στο δικαστήριο, δεν έγινε αποδεκτό. Ετσι το αυτόφωρο μετατράπηκε σε τακτική δικάσιμη για τις 4 Μαΐου.


Στο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αγρότες, όχι μόνο από τις Σέρρες, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Φθιώτιδα, την Πέλλα, το Κιλκίς και άλλες περιοχές, καθώς εκπρόσωποι φορέων του νομού Σερρών, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους αγροτοσυνδικαλιστές, που επιχείρησαν την περασμένη Δευτέρα να φτάσουν στον Προμαχώνα, παρά τη σχετική απαγόρευση της Αστυνομίας, ενώ το «παρών» έδωσαν και βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Πάντως, τα περίπου 100 τρακτέρ των αγροτών παραμένουν ακινητοποιημένα στο δρόμο Σερρών - Προμαχώνα, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου, όπου εγκλωβίστηκαν από τη Δευτέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η κίνηση στο σημείο διεξάγεται κανονικά, καθώς δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία από και προς το μεθοριακό σταθμό.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, οι εκπρόσωποι των αγροτών απ' όλες τις περιοχές συνεδρίασαν στην παλιά Νομαρχία Σερρών και αποφάσισαν να κινηθούν από κοινού με συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες σε σταθμούς διοδίων σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.

Κόντρα για την απόφαση της Αστυνομίας

Σημείο αιχμής αποτέλεσε και χτες η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών για απαγόρευση της συνάθροισης αγροτών και μετακίνησης οχημάτων προς τον Προμαχώνα (η οποία τυπικά έληξε χτες) με τους αγρότες και τους εκπροσώπους των κομμάτων να την καταγγέλλουν ως αντιδημοκρατική, ενώ ο ίδιος ο ταξίαρχος Δημήτρης Τσώτας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι, «θα αναλάβω τις ευθύνες αν παρεμποδίστηκε έστω και ένας πολίτης να φτάσει στον Προμαχώνα» και πρόσθεσε ότι «ο μόνος στόχος ήταν να εμποδιστούν οι αγρότες να φτάσουν στον Προμαχώνα».
---
πηγή:agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News