Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επί ποδός για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της Λιβύης

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι Έλληνες της Λιβύης στις αρμόδιες αρχές να τους απομακρύνουν το ταχύτερο δυνατό...

από την «φλεγόμενη» περιοχή. 

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ένας από τους Έλληνες κατοίκους στη Λιβύη, που εργάζεται σε εργοστάσιο στην έρημο, 80 χλμ από την Τρίπολη, «απειλούνται οι ζωές τους ενώ ντόπιοι έκαναν πλιάτσικο στο εργοστάσιο όπου εργάζονται συνολικά επτά Έλληνες, αρκετοί Κύπριοι και σχεδόν 260 ξένοι».


«Οι προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως για να φέρουμε τον κόσμο που θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα από τη Λιβύη», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης, σε πρωινές εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών μετά και τη χθεσινλη νύχτα αιματοχυσίας στην Τρίπολη αλλά και άλλες λιβυκές πόλεις.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κινήσει τις διαδικασίες για τις άδειες των υπερπτήσεων και ο σχεδιασμός γίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό κ Δόλλη και τον γγ Ι.Α Ζέπο.
Πρόκειται περίπου για 300 Ελληνες πολίτες, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με όσο περισσότερα άτομα και με τις εταιρείες», είπε ο κ Δόλλης.

Είμαστε, πρόσθεσε, σε συννενοήσεις και με άλλες χώρες οι οποίες επιχειρούν για τον ίδιο σκοπό, προκειμένου να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες μας από κοινού.
---
πηγή:eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News