Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι εισαγγελείς ζητούν παραπομπή του Σίλβιο και οι Ιταλίδες βγαίνουν στους δρόμους

Την άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και εκπόρνευση ανηλίκου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ την τότε 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι Καρίμα και ότι μεσολάβησε για την απελευθέρωσή της όταν προσήχθη από την αστυνομία ως ύποπτη για κλοπή. Ο Σίλβιο αρνείται τις κατηγορίες τις οποίες χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

Τον Ιανουάριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας τροποποίησε το νόμο που παρείχε προσωρινή ασυλία στον πρωθυπουργό και τους υψηλόβαθμους υπουργούς, δίνοντας στους δικαστές τη δυνατότητα να αποφασίζουν κατά περίπτωση αν εν ενεργεία πρωθυπουργός μπορεί να παραπέμπεται σε δίκη.


Εν τω μεταξύ πολλές Ιταλίδες έχουν εξοργιστεί από την εικόνα που εκπέμπει για τις ίδιες το σεξουαλικό σκάνδαλο “Ρούμπιγκεϊτ” και προγραμματίζουν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου να διαδηλώσουν για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση λειτουργεί το blog
http://senonoraquando13febbraio2011.wordpress.com, η 35χρονη δημιουργός του οποίου, Ελίζα Νταβόλιο, εξηγεί ότι πρόκειται για μια ευρεία πρωτοβουλία χωρίς στενά πολιτικά ή συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά που υπερασπίζεται τη γυναικεία αξιοπρέπεια και το μανιφέστο της με τίτλο “Αν όχι τώρα, πότε;” υπογράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα από περισσότερες από 50.000 γυναίκες.

Το μανιφέστο καταγγέλλει με δριμύτητα τη διαρκή απρεπή απεικόνιση της γυναίκας ως αντικειμένου σεξουαλικής εκμετάλλευσης στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση.

Η κινητοποίηση θα πλαισιωθεί από χάπενινγκς, διαδηλώσεις και αναγνώσεις σε εκατοντάδες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη και το Μιλάνο, ενώ μεγάλος αριθμός γυναικών ψηφοφόρων της δεξιάς έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις.

---
πηγή:enet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News