Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ!
ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΑΣ
ΔΙΟΤΙ:

Η πολυδιαφημισμένη ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΑ ονομασθείσα «α-πελευθέρωση» του δικηγορικού λειτουργήματος:

1. Αποτελεί έντεχνα υποκρυπτόμενη αξίωση, διακαή όμως πόθο και πιεστική απαίτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά (Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, πολυεθνικές εταιρίες, κατασκευαστικές εταιρί-ες κλπ), που προσδοκώντας νέα οικονομικά γι’ αυτά ωφελήματα και μεγιστοποί-ηση της κερδοφορίας τους, επιθυμούν – επιδιώκουν - απαιτούν, μέσα από την κατάργηση των «γεωγραφικών ορίων των Δικηγορικών Συλλόγων και των ελα-χίστων ορίων των νόμιμων αμοιβών», να καταλύσουν την λειτουργική ανεξαρ-τησία και να οδηγήσουν στην εξαθλίωση (με τη φαλκίδευση και της στοιχειώ-δους οικονομικής ανεξαρτησίας και της δι’ αυτής αξιοπρεπούς διαβίωσης) και την υπαλληλοποίηση, με όρους ζοφερού παρόντος και ακόμη ζοφερότερου μέλ-λοντος, τη συντριπτική πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων, στα αστικά κέ-ντρα και κυρίως στην επαρχία, με πιο έντονα τα σημάδια καταλυτικής επίδρασης στα πρωτοδικεία που γειτνιάζουν με τα μεγάλα αστικά κέντρα.
2. Διότι η δικαιοσύνη δεν είναι εμπόρευμα, ο δε δικηγόρος έχει το ρόλο του ελεύθερου, ανεξάρτητου και συνειδητού υπερασπιστή των ατομικών και κοινω-νικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, ιδιότητες που βεβαίως δεν μπορούν να ανιχνευθούν (ούτε και θα επιτρέπεται να εμφανίζονται) στον δικη-γόρο - υπάλληλο κάποιας εθνικής ή πολυεθνικής πολυεπαγγελματικής εταιρίας, που θα εντέλλεται να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της χωρίς να δημιουργεί και πολλές ενοχλήσεις και κυρίως χωρίς κανένα αντίλογο ή παράπονο !!
3. Διότι είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας της δι-καιοσύνης, αφού οι ως άνω εταιρίες θα συγκεντρώσουν σχεδόν όλη την ουσια-στική δικηγορική ύλη, δημιουργώντας "καρτέλ" στο χώρο της δικαιοσύνης, που θα διαμορφώσουν κατά το δοκούν και μετά θα επιβάλλουν, στο εγγύς μέλλον, σαφώς υψηλότερο τελικό κόστος στις νομικές υπηρεσίες που θα παρέχουν πλέ-ον με όρους και συνθήκες μονοπωλείου στους πολίτες, αποκλείοντας τους οικο-νομικά ασθενέστερους, αφού η δικηγορία και η τιμολόγησή της θα καθορίζεται από τα λίγα πανίσχυρα γραφεία - πολυεπαγγελματικές και διαπεριφερειακές δι-κηγορικές εταιρίες, που θα απομυζούν τη δικηγορική ύλη και τις αμοιβές των μικρότερων δικηγόρων, επηρεάζοντας αρνητικά και την ποιότητα των παρεχό-μενων νομικών υπηρεσιών. Αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, τότε οι δικηγορι-κές υπηρεσίες θα περιορισθούν να παρέχονται μόνον στους «έχοντες και κατέ-χοντες».
4. Δεσμευόμαστε να πράξουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να διαφυλαχθεί η ανε-ξαρτησία, η αξιοπρέπεια και η επιβίωση των μαχόμενων ελευθέρων δικηγόρων και το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη, κυρίως εκείνου με την περιορισμένη ή ανε-παρκή ή ανύπαρκτη οικονομική δυνατότητα, να έχει ακώλυτη πρόσβαση στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη δικαιοσύνη, στόχος που σίγουρα δεν θα επιτευχθεί με την εξαθλίωση και προλεταριοποίηση της μεγάλης μάζας των δικηγόρων, ούτε βέβαια με την τερατώδη αύξηση (μέχρι 1000% !!) των παρα-βόλων – τελών (τα οποία, φυσικά, δεν τα εισπράττουν οι δικηγόροι), που αιφ-νιδιαστικά απεφάσισε και επέβαλε η Πολιτεία, σ’ όλους όσους έχουν λόγο να κα-ταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Για να μη γίνουν όλα βορά στη μεγιστοποίηση του κέρδους των τραπε-ζών και των εταιριών.

ΕΔΕΣΣΑ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News