Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"Πόρτα" για τους εφοριακούς που θέλουν να ελέγξουν τα ...καψιμι

Έγγραφο προς αποφυγή του ελέγχου απόδοσης του ΦΠΑ απο τη Δ/νση οικονομικού του στρατού.

«Φιρμάνι» προς τους Διοικητές στρατιωτικών μονάδων θα αποφεύγουν την έφοδο για έλεγχο των εφοριακών για την απόδοση ΦΠΑ στα ΚΨΜ στρατοπέδων και στα στρατιωτικά πρατήρια όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή. Μάλιστα σύμφωνα με το Έθνος, η διεύθυνση οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διένειμε έγγραφο  προς τους διοικητές μονάδων πώς θα αποφεύγουν τους ελέγχους των Δημόσιων Οικονομικών Εφοριών για την κανονική απόδοση ΦΠΑ και την καταβολή άλλων φόρων. 

Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά καλούνται οι διοικητές μονάδων να προτάξουν τα στήθη τους και να υπερασπίσουν μέχρις εσχάτων την φοροδιαφυγή τρέποντας σε φυγή τους εφοριακούς με το επιχείρημα ότι : ''ο οικονομικός έλεγχος και η οικονομική επιθεώρηση των στρατιωτικών πρατηρίων και ΚΨΜ ασκούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του οικείου Κλάδου''.

Γίνεται μάλιστα επίκληση ενός νόμου της χούντας περί εξαιρέσεως από την απόδοση ΦΠΑ των πρατηρίων και των στρατιωτικών κυλικείων λόγω ασήμαντου κύκλου εργασιών, ενώ δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν ταμειακές μηχανές δηλωμένες στο μητρώο ΦΠΑ.
---
πηγή:thebest 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News